Den 8:e November släpper Emil Heró sin debut-EP 1992 , som föregicks av singeln Television som ni säkert hört på radio eller kanske rent av här i bloggen under sommaren.
Namnet Emil Heró kanske inte riktigt ringer en klocka för så många.
Men om jag istället säger att han heter Emil Gustafsson och är sångare i bandet Urban Cone , ja då kanske fler av er förstår vem jag pratar om.
”Heró är faktiskt ett gammalt släktnamn.
Jag har alltid velat byta till det namnet, och nu har det blivit lite som mitt alter ego.” förklarar Emil om namnet som härstammar från Frankrike.

Nordiska Favoriter

Efter att ändå varit delaktig i en hel del musikprojekt under åren, där Urban Cone tillhör hans största, har Emil alltid haft en förkärlek till dansmusiken.
”Det är saker jag hållit på med under säkert fem års tid, men sedan fick jag idén att skriva och producera lite mer dansmusik och då blev det Emil Heró.
Jag skulle säga att Urban Cone skiljer sig väldigt mycket från Emil Heró. Med dem skriver vi musik som ska bli roligt att framföra live, medan jag med detta riktar mig mer på att folk ska vilja röra på fötterna när de hör musiken.”
Som inspirerande hjälp till projektet har Emil alltid kunna stötta sig på hans vän och studiokamrat Lucas Nord som även jobbat en hel del tillsammans med Urban Cone under senaste åren. Både som remixare och att han lånat in Emil och Rasmus Flyckts röster och låtskrivartalang i en del låtar.

När projektet sjösattes på riktigt började det dyka upp lite remixar på SoundCloud, signerade den då helt okända artisten.
Jag själv fick tillexempel upp ögonen för honom med hans remix på Run on Love av Lucas Nord . (Veckan efter fick jag ett mail från Emil, som tyckte jag borde lyssna på hans singel Television . En låt som jag tyckte var grym och lät lite Urban Cone (vilket jag gillade), utan att veta att det faktiskt var han.)
Jag frågar honom vilken remix han är mest nöjd med:
”Den som jag tycker är väldigt speciell är den andre mixen jag gjorde, på Yellow av Coldplay .
Det fanns nästan inga remixer ute på den låten som jag tyckte var bra.
Då började jag med att tänka hur jag skulle kunna göra det här annorlunda än sången som redan ligger.
Jag hade väldigt roligt när jag gjorde den för det blev väldigt annorlunda.”

Television gästades av en sångerska som heter Hedvig Arrhénborg .
En artist som även Orion nyligen använt sig av som sångerska på sin singel Love like you’ve never been hurt before .
”Jag träffade Hedvig på gymnasiet och kom ihåg att jag tyckte hon var skitduktig första gången jag hörde henne sjunga. Men då visste jag inte hur jag skulle arbeta med henne.
När jag sedan började med detta projektet visste jag att jag inte ville köra helt själv, och hennes namn var det första som poppade upp i mitt huvud.
Saken var den att jag tyckte att låten egentligen var klar, men att den behövde det där lilla extra. Så jag bad henne komma och lägga sång på den. Det var som att pusselbitarna föll på plats när hon sjöng, och det blev verkligen jättebra.
Sedan berättade jag för henne att jag skulle göra en EP och frågade om hon ville hjälpa mig.”

I samband med att 1992 lanseras kommer även andra singeln Love från EPn att släppas.
Du kan lyssna på den redan nu här i bloggen, som en försmak på Emils lysande elektroniska dansmusik.

Här kan du även lyssna på hans remix av Yellow med Coldplay.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011