Alina Devecerski slog igenom stort med singeln Flytta på dej när den släpptes våren 2012.
Hon lyckades sedan med konststycket att med sitt debutalbum Maraton visa att hon inte bara var en sommarhit, utan kammade hem fina recensioner av både lyssnarna och kritikerna. 
Skivan hade hon skrivit tillsammans med Christoffer Wikberg , plus att självaste Jocke Berg från Kent var med och bidrog på två av låtarna.
Hennes relation till Kent-sångaren verkar bestå två år senare. 
Under sommarens Kentfestival var Alina ett av namnen på de artister som blev medbjudna. Här framförde hon material från förra skivan, samt några nya låtar från kommande minialbumet Gnista + Gas som släpps den 29:e September.
Det blev även en överraskning för publiken då Ms. Henrik bjöds upp på scenen för att sjunga hennes hitsingel Flytta på dej som duett.
”Jag gillar Henriks grej och tycker det han gör är jävligt bra. Sedan känner jag honom i och med att vi jobbar med samma folk,” svarar Alina på frågan om varför det blev just Ms. Henrik som fick äran att sjunga med henne.

Favoriter Apple Music

I fredags släppte Alina sin nya singel Armé , som då är första smakprovet från Gnista + Gas. 
Låten är pampigt marscherande med 100% attityd, massa brass och storslagen dansant produktion.
Låten skrev hon i December förra året tillsammans med sin låtskrivarpartner Christoffer, som än en gång som producent för skivan.
”Jag ville att det nya albumet skulle förtydliga hur jag skriver. Förra albumet hade ett större fokus på utanförskap och mer av en ”dom” känsla.
Nu vill jag vara tydligare och modigare i mina texter. Samtidigt skriver jag ju aldrig självbiografiska texter, utan tycker mer om att skriva fritt även om det filtreras igenom mig.”

-Är Armé representativ för resten av skivan?

Jo, men det tycker jag.
Det är den stämningen som är genomgående för skivan, även om allt inte bara är up-tempolåtar.

-Varför döpte du skivan till just Gnista + Gas?

Det var den första låten jag skrev till skivan faktiskt. Den fick sätta tonen för ljudlandskapet. Tungt och energidrivet, samtidigt som jag älskar titeln.

Under lördagskvällen kan ni se Alina framföra sin singel under Sommarkrysset. Under tiden kan ni lyssna på låten här nedan.

http://youtu.be/QkJjMdPYRWk

Alina @
Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011