Sheppard är ett popband från Brisbane i Australien som just nu har stora framgångar världen över med singeln Geronimo .
Gruppen började som en duo av syskonen Amy och George Sheppard 2009. Duon gjorde först folkmusik, men när Jay Bovino anslöts till gruppen övergick de mer till popmusik.
”Det var vårt sätt att skriva musik på som mer eller mindre tvingade oss att skapa ett band instället för en duo,” berättar George. 
”När vi väl skulle spela in skivan fick vi sätta ihop resten av bandet. Så vi började lite från fel håll. Haha.”

Svensk Pop Apple Music

George och hans bandmedlemmar befinner sig i Stockholm denna dagen för lite promotion inför lanseringen av debutalbumet Bombs Away , samt självklart promota singeln som har fin rotation i både radio och på Spotify.
Han berättar även att han är helt såld på Sverige och skulle kunna tänka sig att flytta hit i och med att det är så vackert här och folket är så trevliga.
Det som slog mig när jag lyssnade på gruppens låt Something missing var att den hade ganska stark dragning till just folkmusiken, vilket George håller med om. 
”Saken är den att alla låtar på skivan har olika personligheter. Find Someone är lite mer jazzig i stilen medan Smile och A Grade Playa är mer renodlad pop. Så skivan bjuder på massa variation, även om allt kretsar kring just popmusik.”

-Varför valde ni föresten just frasen Bombs Away från Geronimo som albumtitel?

”Förutom att det var just en bra fras från låten, handlade det även om att vi äntligen skulle släppa ett album. Vi visste ju inte hur det skulle mottas eller gå för skivan. Så det var mer ”Varsågoda, här är det – bombs away.”

-Hur kom ni i kontakt med er producent för skivan, Stuart Stuart?

”Det var en vän som rekommenderade honom för oss. Hon hade jobbat med honom tidigare och visste att han var ganska öppensinnad som producent, och han hade även jobbat med The Veronicas . Så vi förstod att han skulle kunna ge oss den popnerv vi ville ha.
Sedan hade vi testat några producenter innan som inte kändes helt 100 för oss. Så Stuart blev lite av vår sista chans att hitta någon bra, och det funkade över förväntan.”

-Berätta lite om den första och fantastiska videon till Geronimo med Frankenstein.

”Vi hade skickat låten till lite olika regissörer. Den regissör som gjorde videon hette Toby Morris och han hade en idé om att ha en värld i papp med detta monster som vi alla tyckte var en kul idé.
Sedan är monstret en metafor för mitt mod, att försöka bygga upp det och ta ut honom på kärlekens slagfält.”

-Varför valde ni sedan att göra en ny video sedan?

”Det blev så när vi signade till Decca i Storbritannien.
Geronimo var första singeln som skulle släppas där och de ville att videon skulle introducera oss mer som ett band. De tyckte inte att den första videon gjorde det. Så nu finns det två videor, så får folk välja vilka de vill ha. Haha”

-Vad tycker du förresten om svensk musik?

”Ska jag vara ärlig så har jag ganska dålig koll på svensk musik.
Men självklart är jag ett stort ABBA -fan, som alla i Australien. -Du anar inte hur stora ABBA fortfarande är där.”

Den 27:e Oktober släpps Sheppards debutalbum Bombs Away här i Sverige. 
Ni kan kika på de olika videorna till Geronimo här:
http://youtu.be/E2fSMxqKAxo
http://youtu.be/zvw-y-bpVwU

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011