På måndag är det Klamydiamåndagen .
Det är den dagen på året som vi uppmärksammar könssjukdomen Klamydia lite extra, och kanske kommer ihåg att använda kondom trots att vi är lite dumkåta.
I år har artisterna Lina Pira , Ida Redig , Zacke och Scotts gjort varsin klamdydiaremix på en av sina låtar, där de sjunger om att man bör vara mer försiktig, samt testa sig.
Samtliga låtar finns på klamydiamåndagen.se från och med idag och här är några ord om varje låt av artisterna.

POPMUZIK LOVER 2

Linda Pira – Bang Bang
”Det enda rätta är att köra safe och använda kondom. Om du har haft oskyddat sex ska du testa dig.. Att göra ett test är att visa både hänsyn och respekt.”

Zacke – Ger mig ingenting
”Jag blev tillfrågad att vara med i den här kampanjen och tyckte att det var ett nice koncept – att genom musik upplysa och avdramatisera. A good cause helt enkelt!”

Ida Redig – Se mig
“Jag valde att delta i den här kampanjen och jag har skrivit om min låt Se Mig för att belysa problemet att klamydia sprids och för att få fler, framförallt unga män, att gå och testa sig. Det finns ingen skam i att göra klamydiatest, tvärt om, det är att vara rädd om sig själv och sina medmänniskor.”

Scotts – Jennie
”Vi uppmanar gärna både killar och tjejer att testa sig för klamydia och på så vis förhindra smittspridning. I den här frågan kan alla hjälpa till och ta sitt eget ansvar.”

Själv fastnade jag extra mycket för två av låtarna.
Det var Scotts, som gjort om texten till Jennie så den blir väldigt underhållande och slående.
Samt Being Blogged-favoriten Ida Redig och hennes version av Se Mig .

Något som jag är extra glad och stolt över, är att jag kan bjuda er på KLMD Remixen av Se mig här i bloggen som en exklusiv uppspelning.
När ni sedan lyssnat på den, tycker jag ni klickar in på klamydiamåndagens hemsida och plöjer igenom de andra bidragen, samt lär er lite om sjukdomen.

Fakta om Klamydiamåndagen:
Kampanjen om Klamydiamåndagen uppmärksammas från nu på måndag den 29:e September fram till 30:e November.
På hemsidan kan ni beställa ett hemtest, samt hitta mottagningar som erbjuder tester för klamydia.

Fakta om klamydia
Klamydia är en infektion som kan överföras vid oskyddat sex. Förra året anmäldes cirka 36 000 fall av klamydia. Klamydia syns och känns i de flesta fall inte, och ger inte alltid symtom, utan upptäcks säkrast med ett klamydiatest. Klamydia som inte upptäcks och därför inte behandlas, kan spridas till andra och ge följdsjukdomar. Att testa sig är gratis liksom eventuell behandling. Testet kan göras via ett hemtest eller på närmaste mottagning.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011