Naomi Pilgrim slog ner som en bomb med singeln No Gun för ett år sedan.
Med en stil som blandar rytmer, popmelodier med en skön r&b-känsla och vacker röst blev hon likt en Neneh Cherry för 10-talet.
Hennes efterföljande singlar Rainmakers och House of Dreams blev även de stora hos publik och musikbloggare världen över.

Popmuzik Lover Patreon

Naomis pappa är musiker och kommer från den Västindiska ön Barbados, och hennes mamma är från Sverige.
Under strax över ett halvår av Naomis uppväxt bodde de på Jamaica, men det tillhör inte hennes starkaste minnen idag, i och med att det var några månader efter hennes födsel som de flyttade dit.
Nu återvänder de till öriket lite då och då för att semestra och få sola och bada, vilket duger för många nu när vintern börjar tränga sig på.

Under Naomis uppväxt skrev hon från tidig ålder dagbok och en hel del korta berättelser.
”Sedan började jag tonsätta dem när jag var kring 11 eller 12 år.
Kom på häromdagen att jag har en massa kassettband hemma någonstans, med inspelningar på. Det hade varit kul att leta rätt på dem och lyssna igenom the greatness. Haha. Jag sov med min freestyle.” Berättar hon för mig över telefon medan vi pratas vid under en skön promenad Naomi tar denna vackra hösteftermiddag.
När Naomi var 14 år började hon jobba i studio.
Då demade hon en hel del låtar för andra artister tillsammans med RedOne -gänget.

-Det var aldrig frågan om att lyfta fram dig istället för att bara göra demos?

”Jo, Herbie Chrishlow och RedOne satte ihop en tjejpopgrupp, men jag var så himla ung då och tyckte det var stort och läskigt. De hade dessutom en klar tanke om vad projektet redan var för något, hur det skulle låta och hur det skulle se ut, så jag kände att jag inte fick ta någon riktig plats där i just den konstellationen.”

Under åren som gick efter detta, har Naomi fått vara med bakom artister som Lykke Li , Agnes och Christian Falk .
Hon körde även klubbar i Stockholm från 2008 där hon DJ-ade tillsammans med bland annat DJ Taro , Alowething och Myggan .
Närheten till klubblivet och musiken kan ju ses som en av anledningarna till varför det släpps en flod av riktigt sköna remixar på Naomis singlar.
”Jag älskar remixer!
Back in the days när jag spelade mycket blev jag någon slags remixnörd, redan bra låtar fick liksom en ny dimension och kanske även en ny innebörd och genre i och med en remix.
Det är jätteintressant att höra hur andra människor tolkar ens låtar, och det är en lika stor ära varje gång det händer”

Det dröjde faktiskt ända tills för cirka två år sedan, innan Naomi ”slutade att säga nej till livet” som hon beskriver det, och istället vågar omfamna musiken som artist.
Till en början var det hela tänkt som ett projekt.
Naomi skulle göra musiken till en kortfilm tillsammans med ett par vänner. Idén var att man inte skulle veta om det var låten eller storyn som var huvudpersonen.
Men innan projektet kom igång träffade hon hennes nuvarande producent Fredrik Okazaki .
Naomi hade sagt till sig själv att när hon hittade rätt producent skulle hon göra musik själv.
Fredrik var den rätte.
”Han får mig att känna mig trygg och jag kan lita helt på honom.
Gick jag in och sa att jag inte kunde sjunga sådär högt, sa han bara att ’jo det kan du’ och så bara gjorde jag det.
Jag vågade utmana mig själv mer och när jag äntligen visste och verkligen kände att ”det här är min musik och det här är jag” så kändes det liksom för roligt för att backa ur. Jag ville verkligen fortsätta framåt och inte hamna i samma trötta mönster igen.

-Du jobbade även med Dante på House of Dreams.

”Ja, och jag jobbar jättegärna med honom igen.
Han har en så bra energi och är väldigt duktig på att leva sin dröm, vilket gjorde det svinroligt!”

-Berätta lite om nya singeln It’s all good .

”När Fredrik kom hem från LA för ett år sedan spelade han upp lite material som han jobbat på där. Bland annat spelade han upp grundidéen till It’s all good . Då var den faktiskt tänkt till någon annan, men jag blev så kär att vi började utveckla den så snart vi fick tid.”

-Den är ju mer pop än de andra låtarna du gjort.

”Ja faktiskt. Tempot är lite annorlunda.
Samtidigt vill jag inte grotta ner mig i en genre. Många kallar det jag gör för R&B, men det är ju inte direkt det jag vill göra, utan musik som känns rätt för mig.
Därför kändes det rätt med It’s all good , förutom att jag älskar den som låt så är den mer livad och jag behövde verkligen göra nåt sånt”

Förutom att skriva på en del nytt material håller Naomi just nu på att klippa videon till It’s all good , som hon spelade in när hon nyligen var i Los Angeles.
”Jag var faktiskt ganska anti-USA innan, vilket jag tror har med stormakts grejjen att göra, men jag blev totalt förälskad i Los Angeles! Eller jag gillar i och för sig New York också, men jag kände mig väldigt hemma i LA.
Bara det att det har glitter och glamour på vägskyltarna tycker jag är jätteroligt!
Man förstår plötsligt vart Svenska Hollywoodfruarna kommer ifrån. Haha!”

Vi avslutade samtalet och Naomi kunde fortsätta sin promenad mot den vackra solnedgången.
Själv blev jag väldigt lycklig av den enormt positiva energi hon utstrålade, bara igenom att prata med henne.

Lyssna på singeln It’s All good:

Naomi @
Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011