Melodifestivalen 2015
I går meddelades det att på måndag och tisdag nästa vecka presenteras artisterna till Melodifestivalen 2015.
En högtidsstund inte minst för mig som ändå älskar det programmet.
Samtidigt frågade Melodifestivalen på Facebook vilka de skulle vilja se bland artisterna, om de fick välja helt fritt.
Svaret blev, inte helt oväntat, artister som Carola , Magnus Carlsson , Ulrik Munther , Alcazar , Måns Zelmerlöw , Sean Banan , Eric Saade bara för att nämna några.
Namn vi förknippar med tävlingen och som varit med tidigare.
Det är så plågsamt tydligt att folket vill att Melodifestivalen ska vara som julafton. En kopia på sig själv, utan några spännande artister eller nytänkande.
Nya och okända artister är farliga, och folk vill veta vad de får.
Kalle Anka ska visas klockan 15 på julafton, och 15:12 ska det vara den där filmen med den skojiga fågeln annars är hela julen förstörd. Sedan kan vi kanske på sin höjd stå ut med det där sista inslaget i programmet där en ny scen visas upp från en aktuell film. Men mer nytt än så får det fanemig inte bli.

POPMUZIK LOVER 2

Är det verkligen så svårt att tänka utanför Melodifestivalsboxen om en vill se programmet?
När en kan välja v-i-l-k-e-n artist de vill om de fick önska, så är svaret Carola?
Kan vi inte bara gå ur vår egna trygghetszon och tänka bortom ”så som Melodifestivalen alltid varit” och våga tänka det vi lyssnar på i våra Spotify-spellistor (för jag har svårt att tro att de fyra miljoner som ser Melodifestivalen bara lyssnar på Magnus Carlsson och Carola 365 dagar om året).
Var är önskenamn som Miriam Bryant , Thomas Stenström , Tove Lo , Beatrice Eli eller Albin ? Heck släng in Avicii och Adrian Lux när ni ändå fantiserar.
Det är ju denna inställning till Melodifestivalen som gör att dessa artister jag precis nämnde inte vågar vara med. För även om tävlingen ändras sakta sakta, vill man fortfarande inte bli förknippad som en artist som enbart finns för Melodifestivalen. En Sarah Dawn Finer eller Sanna Nielsen , där man inte tänker låt utan konceptet Melodifestivalen när man hör namnet.
Nej, jag tror att musiktävlingen som nu på måndag presenterar 28 låtar där alla har möjligheter att hamna högt på topplistan (vilket borde vara en grym plattform för ALLA artister i Sverige) behöver jobba ännu mer på att skrubba bort sin historia och kanske inte låta artister vara med mer än två gånger.
För vem vill om tio år se Danny sjunga en låt för sjätte gången och åka ut i Andra Chansen? Det är varesig sjyst mot tävlingen eller artisten.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011