Det är dags för ett nytt år.
2014 bjöd på otroligt mycket bra musik – här hittar ni bloggens årslistor över låtar och album – och det ser ut som 2015 kommer att bli minst lika spännande och bra.
För att ge er några glimtar av framtiden listar vi idag några tips på artister ni kan hålla ögonen på under det kommande året.
Hela 18 stycken pop-hopp som kommer göra 2015 minst lika fantastiskt om inte ännu bättre än 2014.

Skicka in din musik

Hampus Olausson
Hampus Olausson - Kryptonit
Än en gång bevisar en artist att Göteborg är den främsta popstaden i Sverige.
Hampus kommer i och för sig från Mölndal, men det är så nära Göteborg en kan komma så för enkelhetens skull får han kallas Göteborgare.
Hampus debuterade med låten Kryptonit , och det var en euforisk poplåt som verkligen imponerade stort på bloggen.
Till våren släpper han sitt debutalbum Zigenardrömmar , och vi spår att en ny stor svensk artist får fäste 2015.

Ji Nilsson
Ji Nilsson 349
Många vägar har lett till Ji Nilsson de senaste åren. 
Hon har varit med och skrivit låtar tillsammans med bland annat Beatrice Eli samt Marlene , så vi var otroligt glada samma dag som Nilsson själv började släppa låtar.
Med singlar som I’m her , Heartbreakfree samt Encore fick hon hela världens musikbloggar att älska henne. 
Sedan verkar Ji inte så svår att älska i och för sig. Hon har visat sig inte bara vara en superduktig låtskrivare, utan även en riktigt bra och cool människa i de intervjuer vi läst med henne.
Känns som vi under 2014 bara skrapat på ytan av denna superartist, och vi tror hon har mycket att leverera under 2015.

IIIII
IIIII (Lines) - People
Vi vet alldeles för lite om kvartetten IIIII egentligen.
Men att de bjöd in Adele Kosman från For BDK och levererade hösten coolaste danslåt i form av People fick många att vilja ha mer. Mycket mer.

XOV
01. XOV - PRIMARY 1 - LANDSCAPE
Damian Ardestani går under artistnamnet XOV och han fick en lysande start med karriären då hans låt Animal hamnade på soundtracket till nya Hunger Games -filmen.
Innan det imponerade han stort på oss alla med singeln Boys Don’t Cry .
I början av 2015 släpper han sin debut-EP och vi kan knappt vänta!

Adrian Modiggård
Adrian Modiggård 566
Adrian imponerade stort med sin singel Om inte du vill ha mig .
Bra pop i närheten av Ted Gärdestads musik-ande. 
Tror det kan komma en hel del fint från Modiggård under 2015, och Being Blogged kommer självklart hålla ögonen öppna för det.

1987
1987 544
Victor Holmbergs soloprojekt 1987 har skapat stora rubriker med singlarna Ocean , Michelle och Bomb . Självklart blir vi extra imponerade av artister som släpper låtar vars namn bara är ett ord.
Just nu har Victor färdigställt sitt debutalbum, och den softa r&b-influerade popmusiken kommer ta honom till topplistorna och alla möjliga festivaler under året.

Elin Bell

Foto: Johan Edlund
Foto: Johan Edlund

Med den vackra Over and out sköt Elin en pil in i våra hjärtan och den melankoliska, vackra musiken fick världen att stanna till.
Nu släpper hon snart sin debutskiva, och det är något att verkligen se fram emot vill jag lova.

Kitok

Foto: Petter Löfstedt
Foto: Petter Löfstedt

Stålet profilen, Magnus Ekelund är tillbaka som Kitok. Med andra ord är han kanske inte ett helt okänt namn för många av er.
Nu är det rockig och elektronisk hip-hop som levereras från Jokkmokk, och singeln Paradise Jokkmokk blev enorm under hösten.
Antar att dessa framgångar kommer lägga grunden till ett lysande album, som han släpper nu i början av året.

Låpsley
Låpsley 843
Bakom namnet hittar vi den brittiska musikern Holly Lapsley Fletcher .
Efter att ha blivit signad till XL Recordings blev hon spådd till en av artisterna i BBC Sound of the Year 2015, och vi kan inte göra annat än att hålla med.
En EP dyker upp efter att nyårsklockorna slutat ringa, och denna ganska nedstämda artist kommer värma oss riktigt fint i vinter.

Leo Stannard
Leo Stannard 834
Att denna 19-åriga och vackra sångare fortfarande är osignad är egentligen en gåta.
Hans singer-songwriter låtar, med sin sköna röst borde få folk som redan älskar George Ezra lyckliga och be om att få mer.
Under 2014 släppte han EPn Notions , och nu hoppas vi att han kommer slå sig ut till den breda massan, där han hör hemma.

Of Empires
Of Empires 322
Denna rockiga kvartett från Brighton inledde hösten med att släppa EPn Stranger Sensation och blev hyllade av MTV som Brand New Unsigned Winner 2015. 
Bandet har blivit jämförda med band som Arctic Monkeys och The Black Keys , så det finns ju värre band att bli anklagade att låta som. 


Eaves
Eaves 893
Eaves kommer från Leeds vilket inte bara blir ett roligt rim, utan även en imponerande debut i form av EPn As old as the Grave .
Singer-songwriter med både en popig och lågmäld framtoning. Han skulle kunna bli 2015-års upplaga av Hozier eller Phosphorescent om alla spelar sina kort rätt.

IYES
IYES984
Två singlar blev det under 2014 för Brighton duon IYES som består av Josh Christopher och Melis Soyaslanová .
Senast i raden var den grymt sköna Glow , där bandets elektroniska pop skapade svallvågor bland musikbloggare världen över.
Det fina med bandets låtar är att de alla känts olika och nyskapande på sitt egna lilla vis och just nu jobbar de med Rudamental sångaren MNEK , vilket skvallrar om att 2015 kommer bli det stora året för duon.

Shura

Foto: Sophie Harris-Taylor
Foto: Sophie Harris-Taylor

Den 23-åriga Londonbaserade sångerskan Aleksandra Denton , eller Shura som hon kallar sig när hon släpper muisk, blev bloggälskling med låtarna Touch och Indecision under året, samt att hon varit medsångerska till bland annat Hitaus och deras singel We can be Ghosts now .
Främst ser vi så klart fram emot mer eget material med sångerskan, så bring on that 2015 och med det fler singlar!

JUDE
JUDE 894
Nya duon ser dagens ljus varje år. De flesta släpper en låt eller två, och sedan försvinner de i det stormiga brus som är internet.
Dock hoppas vi att denna duo från Florida får finnas ett bra tag. Deras singlar Crystal och Can’t Breathe fick oss att vilja ha mer och detta kan lätt bli något riktigt riktigt stort.

Júníus Meyvant
Junius Meyvant 894
Island fortsätter att imponera på oss som älskar indiepop.
Júníus Meyvant är artistnamnet för Unnar Gísli Sigurmundsson , som under hösten släppte sin debutsingel Color Decay . 
Med snygg 60-tals soulig produktion och folk-popig framtoning föll vi pladask för detta fynd, och det känns som mycket av det Júníus Meyvant släpper under året kommer bli minst lika fantastiskt.

Aquilo
Aquilo-PressShot_2-CreditJackDavison_zpsaaf29a20
Being Blogged har älskar det Aquilo släppt under året. Deras två EP har gått varma, och singeln I gave it all är bara i sig ett stort mästerverk.
Duon som består av Tom Higham och Ben Fletcher skapar vacker elektronisk musik som skapar mysig stämning.
Även om vi som sagt redan fått två EP, känns det som allt killarna rör vid blir guld, och med det ser vi fram emot fler låtar från The Lake District.

Drillpojken
Drillpojken
Vi älskade Martina med Drillpojken, eller Martin Redhe Nord som han egentligen heter.
Aldrig förr har svensk indie pop blivit så queer när han gör upp med sina mobbare från skolan som kallade honom för Martina.
Ärligt och ett stolt slag i ansiktet på alla som inte vill låta folk vara som de är.
Being Blogged kallade honom för den homosexuella Håkan Hellström, och intervjun med Martin är en av årets mest lästa.
Nu vänder vi blad och tror att Drillpojken kan bli något ännu större 2015.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK LOVER 2

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011