Being Blogged är först ut med att intervjua Hampus Olausson som för en vecka sedan släppte en teaser till sin nya singel Kryptonit , som släpps 14 december. Jag blev väldigt nyfiken på vem han är och för några dagar sedan träffade jag Hampus på Café Hebbe Lelle i Haga för en intervju.

POPMUZIK LOVER 2

-Kan du berätta lite om dig själv?

Jag är en tankspridd 21 åring med för stora drömmar och som nu försöker göra drömmarna till verklighet.
Jag har hållit på med musik hela livet och började spela gitarr när jag var 12.

-Du ska snart släppa din första singel Kryptonit . Kan du berätta lite om den?

Ja du, för att inte avslöja för mycket kan jag säga att den handlar om rotlöshet. Om en rädsla att inte våga blomma ut.
Men sedan hittar man styrkan att våga vara sig själv och går sin egen väg.

-Kan du beskriva din musik?

Ja, man kan nog kalla det synthig pop/rock. Jag får mycket inspiration från The Killers och U2 men sen är det ju så klart en själv också.

-Vad skiljer dig från liknande artister i samma genre?

Jag vet inte riktigt vilka som är i min genre. De som är i genren svensk pop är mer gitarrbaserade, jag kör mer med synthar.
Jag tror att jag är mer cheezy i mina texter också, men det är för att jag romantiserar mycket. Och jag gillar det.

-Ditt debutalbum Zigenardrömmar släpps 16 februari. Varför fick det spåret ge namn åt skivan? Berätta gärna lite om skivan för övrigt också.

Det är så jävla personligt.
Man kan säga att det finns sex ord som skivan står för. Rotlöshet, utanförskap, längtan, svek, hopp och drömmar.
Det är det här temat att inte höra hemma någonstans. Att alltid leta efter något. Vägen kommer att vara lång men någon gång kanske man når fram. Var enda låt på skivan är personlig.
Skulle jag sätta på en låt från skivan för att visa vem jag är så skulle jag sätta på Zigenardrömmar . Varenda textrad är något som jag varit med om. Och står för.
Jag bryr mig inte om vad folk ska tycka när jag sitter och skriver en låt, jag tänker bara för mig själv, skriver exakt så som jag känner. Alla låtar är inte som Kryptonit . Syntarna är som en röd tråd men låtarna är väldigt olika. Jag försöker aldrig att göra en låt två gånger.

-Hur kom skivan till?

Jag vill nästan citera Markus Krunegård , ”Askan är den bästa jorden ”. Från nåt som dött så föds nåt nytt. Jag släppte för nåt år sedan några låtar och det var grunden till det som jag vill spela. Men kände att det var något som fattades, det kändes inte rätt. Det var därifrån som jag krossade de låtarna, jag ville bygga upp något nytt. Jag kände att det var något som måste komma ut.

-Vad handlar dina texter om?

Drömmen om något. När jag var liten trodde jag att livet skulle vara annorlunda. Jag romantiserade mycket. Man får en smäll på käften när man ser hur livet är på riktigt. Det är det som skivan handlar om.

-Vad lyssnade du på själv när du spelade in skivan?

Bon Jovi , The Killers, U2 och Markus Krunegård.

-Vem är din musiks främsta målgrupp?

Jag försöker nå ut till alla såklart, till dem som gillar musiken och bryr mig inte så mycket om ålder. Det spelar ingen roll vem man är och var man kommer ifrån.

-Du spelade i band förut, vad fick dig att köra solo?

För att jag fick inte som jag ville. De ville inte spela samma musik som mig.
Jag kom i en liten svacka när jag var yngre och jag har alltid gillar hårdrock. Då körde jag det för att få ur mig lite aggressioner, startade band och så. Och sen kände jag att jag ville köra min egna musik, jag har aldrig vetat riktigt var den ligger nånstans bara. Men jag har hela tiden spelat olika grejer för att hitta mig själv.
Nu har jag hittat min genre och försöker satsa på den.

-Hur ser dina drömmar ut nu och framöver?

Jag har för stora drömmar. Det kan jag säga direkt. För stora drömmar.
Målet just nu är i alla fall att släppa skivan och hoppas få bra respons. Att folk gillar det och kan känna igen sig i det. Och släppa så mycket som möjligt när jag kan. Det är de målen jag har just nu.

-Vilken är världens bästa låt?

In These Arms ” men Bon Jovi.

-Om du bara fick lyssna på en skiva resten av ditt liv, vilken skulle det vara?

Crush (Ultimate Edition) av Bon Jovi. Du måste skriva att det är just Ultimate Edition, det är väldigt viktigt. Med tio extra låtar.

-Som låtskrivare, vad gör en bra låt?

Hooks, något som fångar upp en och som får en att vilja utforska den mer.

-Vad kommer du själv att lyssna på i vinter?

Laddar upp lite inför U2 som ska spela i Sverige nästa år. Mycket julskivor, det är alltid gött.

http://youtu.be/ddcwIngVWh0

Hampus @
facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Susanna heter jag och är skribent på Popmuzik. Jag älskar att snöa in på en bra låt. Oftast lyssnar jag på indiepop/rock men en bra låt är en bra låt oavsett genre. Artister som spelas flitigt i mina lurar är exempelvis Hurula, Kitok, Rhodes, Arctic Monkeys och Brian Fallon.

Popmuzik Podcast

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011