Lekfullt med Belle & Sebastian

80% Mycket bra

Belle & Sebastian fortsätter att göra lysande poplåtar på sitt nionde album med samma entusiasts som om det vore deras första.

  • User Ratings (0 Votes) 0 %

Belle & Sebastian - Girls in Peacetime Want to Dance
Första gången jag kom i kontakt med Belle & Sebastian var med deras album If You’re Feeling Sinister som vi tog in på import från USA när jag jobbade på Skivhugget.
Vi sålde skivan i drivor kommer jag ihåg, och tillslut fick jag sätta mig ner och lyssna på den.
Det var kärlek vid första öronkastet och jag har följt bandet ändå sedan dess, och det är få gånger som Glasgow-bandet gjort mig besviken.
Nu har de släppt sitt nionde album med den lysande titeln Girls in Peacetime Want to Dance , och frågan är hur bra de lyckats denna gång?
När jag hörde singeln The Party Line kände jag att det var som en 2.0 version av Electronic Renaissance från debuten Tigermilk . Det kändes som en bra start på skivans potential.
Den blev inte direkt sämre kan jag säga.
Även Enter Sylvia Plath (lysande titel) tar oss med till det analoga discolandet, och pratan i låten skulle få Maria Schipjenko grön av avund.
För mig är det dock Play For Today som får min tid att stanna – likt Dress up in you från The Life Pursuit . Lysande poplåt på 7:33 om en teaterpjäs. Texten är briljant och arrangemanget är så snyggt att jag blir helt tårögd.

Det är imponerande att Stuart Murdoch och de andra i bandet lyckats hålla intresset vid liv och det känns som de fortfarande har en lekfull inställning till sin musik, vilket verkligen lyser igenom på nya plattan. Efter 20 år är det oftast svårt att hitta inspiration att göra en ”typisk Belle & Sebastian-låt” som ändå känns intressant och lika ny som från debuten.

Skicka in din musik


Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011