Popartisten Little Jinder skivdebuterade 2008 med EP:n Polyhedron och slog igenom på allvar året efter med låten Youth Blood . Hon har turnerat och spelat både i Europa och USA och har tidigare bott i England där hon studerade på Liverpool Institute for Performing.

DOLBY ATMOS

2013 började hon skriva på svenska och hon släppte singeln Shh i slutet på året. Förra året släppte hon flera singlar, bland annat Vita Bergens Klockor som är ett samarbete med Rebecca och Fiona och låten blev en stor hit.
I november kom då hennes första svenska album, Little Jinder , som hon till stor del har producerat själv. På skivan gästar bland annat Melo och Julia Spada .

Nu på lördag uppträder hon på P3 Guld-galan i Göteborg och Being Blogged ringde upp Josefine Jinder för en intervju.

Du hade ett händelserikt 2014, kan du berätta lite om det?

Det var ett väldigt intensivt år. Jag skrev skivan och den släpptes direkt när den var klar så hela året handlade om det. Jag spelade ganska mycket live, bland annat tillsammans med Markus Krunegård .

Varför gick du över till att skriva på svenska?

Det var mer att jag ville pröva nåt nytt. Det var en utmaning. Det kändes konstigt att skriva på svenska och det är mycket svårare. Men så fastnade jag för det och skrev fler låtar.

Har texterna tagit en annan riktning sedan du bytte språk?

Nja, jag tycker alltid att man skriver om samma sak men det blir kanske mycket tydligare på svenska.

Vad handlar dina texter om?

Lite olika men ganska självupplevt. Alla låtar i hela världen handlar väl om kärlek så det är väl mycket det.

Känner du dig hemma i din genre eller kommer du testa nytt framöver?

Det smyger sig in mer och mer akustiska element för varje skiva jag gör. Nu ska jag börja spela med ett band och ska försöka få till en mer rörlig ljudbild. Så jag dras helt klart åt det hållet.
Men jag känner mig bekväm i min genre och har alltid lyssnat på elektronisk musik. Och jag kommer alltid att lyssna på det mer än någonting annat.
Man får se. Jag börjar bli mer och mer välvilligt inställd till gitarrer.

Du har några artistsamarbeten bakom dig. Finns det någon som du drömmer om att samarbeta med?

Det skulle vara kul att skriva en låt med Prince .

Vad kommer att hända 2015?

Jag ska skriva ny musik så det kommer att komma nytt material. Och det kommer att bli en turné under våren och sommaren.
Först ut är en spelning i Stockholm och en i Göteborg.

Vad lyssnar du själv på för musik?

Uppblandat. Jag har inte hunnit lyssna så mycket på musik det senaste.
Jag älskar Neil Young . Har också hittat tillbaka till The Magnetic Fields som jag lyssnade på mycket i tonåren, det har varit kul att återupptäcka dem. Radiohead gillar jag också.

Har du något favoritljud?

Svävande synthmattor. Inte när man tuggar halloumi i alla fall, det är det värsta ljudet. Regn mot fönstret är det mysigaste ljudet som finns. Jag gillar mäktiga ljud, oväder till exempel, när man blir rädd. Det tycker jag inte är mysigt, men coolt. När hela himlen mullrar, det är mäktigt. När himlen morrar åt en.

Little Jinder @
Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Susanna heter jag och är skribent på Popmuzik. Jag älskar att snöa in på en bra låt. Oftast lyssnar jag på indiepop/rock men en bra låt är en bra låt oavsett genre. Artister som spelas flitigt i mina lurar är exempelvis Hurula, Kitok, Rhodes, Arctic Monkeys och Brian Fallon.

Popmuzik Podcast

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011