Night Terrors of 1927 har äntligen släppt sin debutskiva och vi har lyssnat in oss på den.

86% Fantastiskt

Med debutskivan Everything´s Coming Up Roses visar bandet att de är här för att stanna. Skivan innehåller en komplex blandning av stilar och de gör något eget och nytt. Ett album som sätter spår och kommer bli en språngbräda för bandet när de ska ta över världen. Det låter väldigt bra och det låter 2015.

  • User Ratings (0 Votes) 0 %

Night Terrors of 1927 Recension
I veckan släppte Night Terrors of 1927 sitt debutalbum Everything´s Coming Up Roses .
Vi har skrivit om bandet flera gånger tidigare och de har blivit en av våra favoriter här på bloggen. Albumet har väntats på och nu är det äntligen här.

Följ på Apple Music

Night Terrors of 1927 bildades 2012 i Los Angeles av Jarrod Gorbel , tidigare sångare i The Honorary Title och Blake Sennet , tidigare gitarrist i Rilo Kiley och The Elected .
De har tidigare släppt två EP:s och ska spela på Coachella i april.

Skivan innehåller en komplex blandning av stilar och influenser. Någon sa att de låter som en blandning av Brandon Flowers och The Cure . Inte helt fel ute kanske. Jag har faktiskt tänkt på båda dessa när jag lyssnat på skivan.

Med en bakgrund i indierock och vad som verkar vara en kärlek till 80 talet gör de melodier som direkt kallar på ens uppmärksamhet och det känns väldigt 2015.
När de har spelat på Coachella i april tror jag att de är redo för att ta över världen.

Öppningsspåret Dust and Bones har tidigare släpps på EP och det är en låt som sätter sig direkt.
Den fantastiska synthrockiga When You Were Mine visar precis hur stora bandet är. Indiepop duon Tegan and Sara är med och sjunger på låten och deras röster tillsammans lyfter låten ännu ett snäpp högre.
Running In Place ger oss härliga synthar och trummor tillsammans med en riktigt catchig melodi.
Med den oerhört sköna låten Perfect Day visar gruppen än en gång att de kan flörta med 80-talet utan att för den sakens skull låta som just det. De influeras gör det till något nytt.
Den vackra Shine visar att gruppen kan göra både lugna låtar och upptempo låtar på ett alldeles eget sätt.

Så ta och lyssna på denna enastående debutskiva. Här kommer den!

Night Terrors of 1927 @
Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Susanna heter jag och är skribent på Popmuzik. Jag älskar att snöa in på en bra låt. Oftast lyssnar jag på indiepop/rock men en bra låt är en bra låt oavsett genre. Artister som spelas flitigt i mina lurar är exempelvis Hurula, Kitok, Rhodes, Arctic Monkeys och Brian Fallon.

POPMUZIK LOVER 2

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011