Dinah Nah 783
Då har vi kört ett genrep i Conventum Arena här i Örebro.
Publiken har varit på plats och artisterna har varit taggade.
Denna vecka var vi tillbaka på samma trygga mark som vi började med de två första veckorna. Inledningsnumret är lite bättre, humorn är vassare och Filippa Bark har kommit tillbaka efter förra veckans dipp. Nu kör hon i och för sig specialmanus under genrepen som inte helt säkert kommer vara med under lördagen, vilket gjorde att vi fick några återanvända skämt från andra genrep. Men det är ju bara vi i press och produktion som överhuvudtaget kunde tänka på det. Örebroarna skrattade gott åt skämten i alla fall, och det är viktigast.
Sedan gillade jag Robins små skämt om Melodifestivalen, där han bland annat gör ett teatermedley över gamla låtar i festivalen. Det blir väldigt underhållande, och jag skrattar gott.
Skönt att det bara var en liten formsvacka förra veckan. Får skylla på den kyliga luften i Östersund.

Nordiska Favoriter

Det som varit bra med årets tävling är att låtarna enligt mig hållit hög kvalité.
Det är väldigt få dalar vilket varit skönt. Sedan har det i och för sig inte funnits den självklara vinnaren. Men några låtar slåss uppe i toppen om tittarnas röster. Vi har ju Jon Henrik , Eric Saade , Mariette och denna vecka får vi troligen Måns Zelmerlöw .
Första gången jag hörde Måns låt kände jag ändå att den är bra, men inte wow. Den är inte ögonblicklig – vilket kan vara förödande i tävlingen. Men en låt som växer banar i och för sig mot en större hit i långa loppet, så på det sättet är det ganska lugnt. Men det gäller att fånga tittaren här och nu, under tre futtiga minuter.
Det är det Måns gör med sitt nummer, som är det absolut läckraste jag sett i Melodifestivalen.
Helheten ser även väldigt bra ut på skärmarna inne i arenan, och det blev en perfekt kombination av att leverera ett snyggt nummer, samt knulla med kamerorna (som är lite Måns specialité).
Hade han bara haft låten och ett mer vanligt nummer säger min magkänsla att han k-a-n-s-k-e (Allsången till trots) hade fått åka via Andra Chansen till finalen. Med nu råder det ingen tvekan om att han kommer till Friends på lördag. För mig som hört låten ett ex antal gånger denna vecka tycker ju även att låten vuxit till sig ordentligt.

En låt som dock varit min påse hela veckan är faktiskt Make Me (La La La) med Dinah Nah .
En bra och modern klubblåt som nästan känns lite för tuff för Mello. Men det är en låt som även det har ett nummer i min smak. Lite enklare – ljus, rök och dansare. Men ändå effektivt och perfekt till låten.

Låten som efter Måns tog hem publikrösterna denna veckan var JTR från Alingsås.
För mig är det fortfarande en bra refräng med en dålig vers och konstig rap.
Jag kan fortfarande inte se dem i final. De får gärna komma med nästa år med en bättre låt och samma energi. Då blir de farliga. I år tror jag bara de kommer kratta lite inför kommande möjligheter och bygga en buzz. Då har de ändå en bra grund för sommarturnen och lite radiospelningar.

Tippa ett resultat då.
Denna vecka tänker jag helt gå på min första magkänsla. Dels från lyssningen samt inne i arenan (där den mer förstärkte det jag trodde från början än pusslade om för mycket)
Så får vi se hur väl den slår in i morgon.

Heroes
Guld och Gröna Skogar

Black Swan
Make Me (La La La)

Building It Up
Ett Andetag
Don’t Say No

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011