Panic Is Perfect - Behind Your Eyelids (EP)

POPMUZIK LOVER 2

Panic Is Perfect har släppt sin debut EP Behind Your Eyelids .
Vi har skrivit om deras fina låtar här tidigare på bloggen och nu har de samlat ihop alla och ger ut sin första EP som innehåller fem spår.

Det San Francisco baserade bandet kom till på ett lite annorlunda sätt. Grundarna av bandet Jeremy Belzer och Mike Hoffman startade projektet i Indien när de var ute på resor som tog dem till platser runt om i världen. De slog sig sedan ner i San Francisco och när de spelar live är de ett femmannaband. Förutom grundarna ingår också då de spelar live Ty Parker på trummor, Joey Hassid på synth och David Monzon på gitarr.

Panic Is Perfect gör enkel popmusik med meningsfulla texter, catchiga melodier och dansanta beats. Att de rest mycket speglar deras musik en hel del. Både Jeremy och Mike spelar också många olika instrument och de står för det mesta för musiken själva då de spelar in material. De delar på sången och skriver texterna tillsammans.

Det är en riktigt bra första EP från bandet. När jag hörde låten GO GO GO första gången blev jag alldeles till mig. Den är riktigt schysst uppbyggd och det är främst i denna låt som man hör influenser från resorna de gjort. En riktigt bra poplåt med ett spännande sound. Bobby Black är en catchig låt som sätter sig direkt. Echo sätter sig den med och är en härlig låt med fina beats.

Så klicka in på EP:n. Den är väl värd att lyssna på och det ska bli spännande att se vad bandet hittar på i framtiden.

Panic Is Perfect @
Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Susanna heter jag och är skribent på Popmuzik. Jag älskar att snöa in på en bra låt. Oftast lyssnar jag på indiepop/rock men en bra låt är en bra låt oavsett genre. Artister som spelas flitigt i mina lurar är exempelvis Hurula, Kitok, Rhodes, Arctic Monkeys och Brian Fallon.

DOLBY ATMOS

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011