Idag är det premiär för Albins nya singel Dyra Tårar .
En singel som han gjort tillsammans med sin vapendragare Mattias Andréasson och Linus Eklöw som vi oftast ser som Style of Eye eller Galantis tillsammans med Christian Karlsson .
Linus, Albin och Mattias träffades i Alperna i Januari när de var där för att spela. De började umgås under veckan och bestämde sig för att göra något tillsammans när de väl kom hem igen.
Låten är mer peppande och inte lika djup som vad vi vant oss med från Album – om man bortser från Vilken jävla smäll som var skriven för en film, och med det väldigt långt ifrån personlig.
”Den är lite hårdare i soundet än det jag gjort innan och inte lika snällt. Men det är fortfarande mycket Albin. Det är mer brass och trycker mer i verserna.”
Med sig i studion har de det nya stjärnskottet Isabelle Gbotto .
”Jag hade sett några akustiska covers av Isabelle på YouTube och det var svårt att inte bli imponerad av henne. Hon har lite Rihanna-touch i rösten och är verkligen ascool!”

Popmuzik Podcast

Dyra Tårar är del ett av två singlar som släpps innan albumet dimper ner lagom till sommaren.
Förutom en del spår som vi redan hört i form av EPn Frank som släpptes i samband med P3 Guld, blir det bland annat ett samarbete med Linnea Olsson som även uppträdde tillsammans med Albin på just P3 Guld-galan. På den både sjunger och spelar hon cello. Sedan är även Jens Hult med på en låt.
”Jag tycker det är intressant när det finns en karaktär i rösten hos dem jag jobbar med. Det har definitivt Jens.
Sedan sjunger jag faktiskt själv för första gången på skivan.
Jag hade spelat in en låt som heter Glöm mig en kväll i höstas när Mattias inte var i studion. Jag vågade inte spela upp den för någon, utan lyssnade lite på den själv och tyckte ändå det blev ganska bra. Sedan spelade jag upp den för min förläggare som tyckte den var asbra. Det är ingen hit eller så, men en bra låt. Den har en lite mörkare text och är väldigt personlig, så jag kunde inte bjuda in någon annan på den.”

-Du kommer förresten inte släppa din version av Det rår vi inte för, typ med Måns på sång?

”Nej! Haha!
Den frågan kom alltså. Det skulle säkert vara kul för några. Haha!
Det finns säkert en tidig inspelning med Albin-rap som ligger gömd någonstans, men det är Behrangs och Victors låt.”

För några veckor sedan var Albin i London och träffade Universal Music.
Han har länge funderat på att göra en engelsk version av Din Soldat , och detta var första steget i den processen att pitcha låten för herrarna på kontoret.
”Låten har ju ändå haft över 30 miljoner streams i ett land med strax över nio miljoner invånare, så det finns ju något med låten som tilltalar många.
Så jag åkte dit för att presentera den. De gillade tracket och tyckte man blev glad av det. Men samtidigt vet de ju inte vad jag sjunger om. Det kunde lika gärna handa om att tvätta kläder eller bråka med mamma. Haha. Men de verkade positiva till idén.
Nu har jag tagit hjälp av en kompis som bor i London att översätta texten och det känns jättebra. Vi har hittat en hel del bra synonymer så vi kan behålla samma flow i låten. Sedan åker jag tillbaka till London i Maj för att presentera låten.”
Både jag och Albin höll med om att han inte har något att förlora på att släppa en engelsk version av Din Soldat. Singeln har redan skapat så många möjligheter för honom här i Sverige och skulle han nå en ännu bredare publik med en engelsk text så är det ju bara bra.
”Samtidigt har jag ingen utlandskarriär planerad. Om de ger låten till en UK-artist som sjunger den spelar mig ingen roll. Jag vill bara få ut min musik till så många som möjligt.
Saken är den att det finns något med Din Soldat som är speciell. Folk som varit deprimerade eller har kraftiga missbruksproblem eller en svår sjukdom har hört av sig till både mig och Kristin och berättat att låten hjälpt dem med sin kamp och gjort den lättare. Det tycker jag vart så stort! Kan man få det även på engelska, så låt det bara växa.”

Albin @
Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011