Idag släpper Danny Saucedo singeln Brinner i bröstet , som är hans första egna singel på svenska, och även första smakprovet på han kommande album som släpps till hösten.
Resultatet är en midtempo r&b låt, med rap av Malcolm B och producerad av Mattias Andrèasson .

Popmuzik Lover Patreon

”Jag har alltid vetat att jag skulle skriva musik på svenska, frågan var bara när?

Som tonåring så skrev jag en del poesi på svenska, säkert inte enligt poesins alla regler, men jag minns att jag hade ett behov redan då att få uttrycka mina känslor. Jag var lite rädd för vad folk skulle tro eller veta om mig så jag gömde mig bakom ett annat språk och ett uttryck som inte lämnade ut mig lika mycket.Trots det så finns det ändå personliga och lite gömda budskap bland mina engelska texter som en del fans kanske förstått men inget som jag tror att den breda massan, till min belåtenhet, insett.

Idag är jag tillräckligt självsäker för att uttrycka mig på svenska. Det är mitt språk och jag blir helt fri att kunna uttrycka mig hur helst jag vill!

Min musik handlar om mina skildringar av min tillvaro. Hur det var att växa upp på Södermalm som busunge under 80/90-talen, hänga med polarna hemma i köket på Bondegatan senare i tonåren? Musiken speglar och reflekterar allt från förlorad kärlek, sex och vänskap till mina vardagstankar och mitt sätt att se på omgivningen. Det är kanske inte mycket för världen men ett stort steg för mig.”




Danny 672
Danny Saucedo @
Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011