I början på året släppte Canopy Climber singeln Fever. En låt med härliga popbeats från den Arkansas baserade synthpop-trion som nu gett oss en EP med sköna poplåtar på klassiska teman. Bandet består av Alan Benjamin Thomas , Cory Allen Nelson och Nathan Andrew Miller .

POPMUZIK LOVER 2

Susanna fick en intervju med Alan i bandet och du kan läsa den här

Kan du berätta lite om er och om bandet?

Canopy Climbera är ett tremanna altpop-band från Little Rock, Arkansas. Två av oss bor långt ifrån varandra och när vi skriver och spelar in så går det till så att vi skickar filer till varandra fram och tillbaka över nätet.

Cory startade bandet som ett sidoprojekt när han var ute och turnerade med andra band. Det startade som ett elektroniskt projekt där vänner sjöng på inspelningarna. Jag ( Alan ) mötte honom genom gemensamma vänner och frågade om jag fick ta del av vad han höll på med. Han bad mig att skriva och sjunga in en låt och efter det frågade han om jag ville vara med i bandet. Jag blev överlycklig! Nathan och Cory växte upp tillsammans och när vi väl kom i gång med allt så kändes det naturligt att ta med honom i bandet.

Varför valde ni namnet Canopy Climbers?

Jag är ganska säker på att Cory bara gillade just hur namnet lät, haha. Två hårda C, i början på varje ord hjälper folk att komma ihåg namnet. Vi hoppas i alla fall det, haha!

Kan du beskriva er musik?

Vi har alltid haft lite problem med det. Det är svårt att rakt av säga en beskrivning som passar in på våra tidigare album, men i dagsläget skulle jag säga att vi spelar altpop. Vissa skulle kanske använda ordet indie, men jag förstår inte att det är en genre, bara att det är ett ord för ”osignad”, vilket också stämmer in på oss.

Kan du berätta om er nya EP Fever?

Vi hade en hög med poplåtar i vår Dropbox då vi var väldigt inne på att göra poplåtar en period, och det är vi fortfarande inne på. Vi bestämde oss för att göra en EP som gick mer åt pophållet. Både Cory och jag gifte oss förra året så låtarna formades till att bli kärlekssånger som berättar en historia vilket vi tyckte passade väldigt bra till musiken. Och så fick vi ju kasta in några klassiska låtar om att få sitt hjärta krossat också.

Är det något tema som genomsyrar EP:n?

Kärlek och intimitet, och både de positiva och negativa konsekvenserna som följer detta.

Kan du berätta lite om låten Fever?

Fever är inspirerad av mitt nya äktenskap. Jag ville skriva en sång till min fru som berättade om vår nya kärlek och vår resa.

Vad inspireras ni av?

Vi lyssnar på all slags musik. Allt från Katy Perry , Coldplay , Kendrick Lamar till The Roots , Jimmy Eat World till Radiohead ….vi tar in det mesta.

Vad har ni för planer under 2015?

Vi kommer snart att släppa en musikvideo, ska ut och spela och som alltid – vi kommer att fortsätta att skriva och spela in ny musik.

Lyssna på nya EP:n Fever här!

Canopy Climbers - Intervju2

Canopy Climbers @
Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Susanna heter jag och är skribent på Popmuzik. Jag älskar att snöa in på en bra låt. Oftast lyssnar jag på indiepop/rock men en bra låt är en bra låt oavsett genre. Artister som spelas flitigt i mina lurar är exempelvis Hurula, Kitok, Rhodes, Arctic Monkeys och Brian Fallon.

Popmuzik Podcast

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011