Joshua Radin är aktuell med sitt sjätte album och har precis varit ute på en USA-turné. Den 29 april spelar han på Trädgår’n i Göteborg och 30 april står han på scen på Göta Lejon i Stockholm. Skaffa biljett om du har möjlighet så att du inte missar någon av spelningarna.

Skicka in din musik

Joshua slog igenom stort efter att hans låt Winter spelades i TV-serien Scrubs. Responsen var enorm och framgången var given. Efter det hörs hans toner ofta i stora amerikanska serier som Grey’s Anatomy, One Tree Hill och House för att nämna några.

Joshua tycker väldigt mycket om Sverige och spenderar mycket tid här. Stora delar av senaste albumet skrevs på Hotell Diplomat i Stockholm, och låtarna skrevs till en kvinna som han uppvaktade.

Being Blogged fick en pratstund med Joshua inför hans spelning i Göteborg och du kan läsa intervjun här

Stämmer det att din senaste skiva skrevs i sängen på ett hotellrum i ett försök att få ej tjej på fall?

Ja, det stämmer. Och faktum är att jag just nu ligger i en säng på samma hotel, haha. Det är ett finare rum men med en likadan säng.

Lyckades du få henne på fall?

Ja, det funkade. Vi är här i Sverige tillsammans. Hon flyttade in hos mig för ett halv år sedan så det är trevligt för henne att komma hem, hon är uppvuxen i Stockholm.

Vad skulle du säga den största skillnaden är mellan ditt nya album och dina tidigare?

Vet inte, jag har inte skrivet ett sådant här album förut, för att uppvakta en kvinna. Så just därför är det annorlunda. Det är inte så stor skillnad men jag gillar att skriva låtar som handlar om kärlek.

Hur har ditt låtskrivande förändrats genom åren?

Jag hoppas att det har utvecklats på ett positivt sätt. Jag försöker att vara så ärlig jag kan och genom att vara sårbar så hoppas jag att folk kan relatera till det. I grunden är människor lika varandra.

Vad har du för planer under resten av året?

Jag ska fortsätta att turnera med albumet och ska precis starta min europaturné. Jag är ledig i sommar och ska hänga i Stockholm, jag älskar den svenska sommaren. I september turnerar jag i Australien och under tiden ska jag börja skriva på nästa album om inspirationen infinner sig.

Vad ser du mest fram mot i år?

Min flickvän har aldrig varit i Paris och det är min favoritstad. Vi ska åka dit och spela och jag ser fram mot att visa henne staden.

Har du något speciellt minne från någon spelning som du kan dela med dig av?

Jag säger inte detta för att jag pratar med en svensk, men första gången jag spelade här var för 6-7 år sedan, och jag blev förälskad i ert land. Ni omfamnade mig direkt. En fantastisk sak med att vara en amerikan som turnerade i Sverige var att jag hade turnerat en del i Europa och upplevde det ibland som att en del var emot amerikanare. Att få se denna vackra stad med kultur och historia och vara med människor som pratade engelska och som gillade amerikaner, och som ville veta mer om mig. Det var första landet i Europa som jag kom till där människor inte var emot amerikanare. Jag blev förälskad direkt.

Hur ofta är du i Sverige?

De senaste två somrarna har jag spenderat i Sverige och de senaste 6-7 åren har jag kommit 3-4 gånger per år. Jag har varit en del i Göteborg och Malmö. Min flickväns föräldrar bor i Falsterbo så där är vi ofta.

Vad gör du en dag då du inte har något planerat?

Jag ligger i sängen och kollar basket, Cleveland Cavaliers, eftersom jag är uppvuxen där.

Lyssnar du på någon svensk musik och i så fall vad gillar du att lyssna på?

Robin , First Aid Kit , Cardigans , Roxette , ABBA , Ace of Base , The Hives . Ni ger världen så mycket musik fastän ni är ett litet land, det är fantastiskt!

Joshua Radin @
Facebook

En intervju med Joshua Radin 20152

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK LOVER 2
Share.

Susanna heter jag och är skribent på Popmuzik. Jag älskar att snöa in på en bra låt. Oftast lyssnar jag på indiepop/rock men en bra låt är en bra låt oavsett genre. Artister som spelas flitigt i mina lurar är exempelvis Hurula, Kitok, Rhodes, Arctic Monkeys och Brian Fallon.

Svensk Pop Apple Music

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011