Medina släpper idag låten Tills Vi Koolar , ett säkert tecken på att sommaren börjar närma sig! Duon som består av Sami Rekik och Ali Jammali ger oss som vanligt en medryckande och skön låt som vi kommer att höra många gånger innan sommaren är slut. De släpper i maj ett album och ger sig ut på en lång turné.

Följ på Apple Music

Susanna fick en pratstund med Sami och du kan läsa intervjun här

Hur är läget med dig?

Det är fint! Det är promotionvecka, vi släpper singeln på fredag och just nu sitter jag i studion och jobbar på turnén som vi ska ut på till sommaren. Finslipar den lite grann så att den blir annorlunda från förra året.

Berätta om nya singeln Tills Vi Koolar

Det är en partylåt á la Medinastyle. Den har kanske inte samma djup som våra andra singlar Miss Decibel och Se på mig nu . Det är fartfyllt och du ska dansa till du koolar. En blandning mellan Oskar Linnros och Bob Marley kan man säga.

Ni har ett album på väg, kan du berätta lite om det?

Vi kommer att släppa ett album som heter Haffla Avenyn i slutet på maj. Skivan är klar och är i väg på mixning. Vi sitter spänt och väntar på att få höra slutresultatet.

Det är den bästa skivan som vi gjort. Vi har verkligen fått till alla koncept, soundet och allting på plattan. Det är tre låtar som ni har hört förut: Se på mig nu, Doga Doga och Tills vi koolar. Sedan är det sju helt nya spår som ingen har hört.

Kommande turnén innehåller många stopp, kan du berätta lite om den?

Som vanligt, det är ganska lätt att boka oss och många klubbar bokar om oss år efter år. Det är vi tacksamma för. Vi försöker plocka så många vi kan och de som vi missade förra året försöker vi ta nu.

Har ni något speciellt minne från någon spelning?

Vi är ute så mycket men det är extra kul att köra utomlands, i år ska vi bland annat till Rhodos. Men när det är så mycket spelningar så går det mycket på rutin, man bara sätter sig i bilen och kör. Det är jättekul när man är mitt upp i det. Vi har en så skön turnébil som vi inte hade i början på vår karriär. Det är andra året nu som vi har en stor van med Playstation och tv. Det finns mycket spel och filmer så det är mycket lättare att vara ute på vägarna då. Det finns plats för att sova också. Det är skönt.

Ni har hållit på i många år nu, är det fortfarande lika roligt?

Ja det är det faktiskt och mycket går på rutin. Vi har kommit upp till en nivå nu när vi vet hur det mesta går till. Vi har varit med i Allsång på Skansen, massa tv-program och gjort de flesta scenerna i Sverige. Vi har pratat om vad som skulle kunna vara nästa mål för oss. Vi tar den här plattan nu och tar ett år i taget, så får vi se vad vi gör nästa år.

Har ni några funderingar på vart ni är på väg i framtiden?

Vi har funderat på att nästa steg skulle kunna vara att köra utomlands. Att blanda engelska, franska och arabiska. Att testa mellanöstern och Frankrike. Det är våra tankar, vi får se vart det leder.

Är det något som du vill tillägga?

Följ oss på Instagram för att hålla er uppdaterade! Ni hittar oss på:
samimedinasverige och alimedinasverige

Lyssna på Tills Vi Koolar!

Medina @
Facebook

En intervju med Medina 2015-2

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Susanna heter jag och är skribent på Popmuzik. Jag älskar att snöa in på en bra låt. Oftast lyssnar jag på indiepop/rock men en bra låt är en bra låt oavsett genre. Artister som spelas flitigt i mina lurar är exempelvis Hurula, Kitok, Rhodes, Arctic Monkeys och Brian Fallon.

POPMUZIK LOVER 2

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011