Gang Of Youths - The Positions (Album)

Nordiska Favoriter

Australiensiska rockbandet Gang of Youths har släppt sitt helt fantastiska debutalbum The Positions . Ett ärligt och känslosamt album med djupt personliga texter. Bandets sångare Dave säger själv om albumet:

”I was in a four year relationship with a girl who had a terminal illness and then I made a concept album about it with my friends.”

Gang of Youths bildades 2012 och deras spelningar på lokala scener i Sydney gav dem snabbt en växande fanskara. De släppte sin första demo Riverlands 2013 och den plockades snabbt upp av FBI Radio . Deras första officiella singel Evangelists är skriven i ett väntrum på ett sjukhus och när den släpptes började deras musik spridas även internationellt. Jag var själv helt såld på den låten för något år sedan och kände då inte till historien kring de låtar som de släppte.

The Position är ett album där låtarna byggs upp för att ofta explodera mot slutet. Sångaren Dave har en djup och rå röst som för tankarna till exempelvis Bruce Springsteen . Skivan består av känslodrivna ballader och riktigt grymma rocklåtar. De berättar en historia som det är svårt att värja sig för, ibland befinner man sig mitt i ett samtal mellan honom och hans sjuka flickvän och jag blir naturligtvis berörd.

I låten Knuckels White Dry som är en pianodriven ballad sjunger Dave ”If I hear another ‘I love you, get well’/From someone we don’t know or that I didn’t tell/Then I swear that I’ll show them a vision of hell/It gets tiresome, you know.” När David i en intervju berättade om låten så sa han bland annat att den handlar om att vara modig tillräckligt länge på sjukhuset för att sedan tillsammans bryta ihop på väg hem i bilen.

Missa inte detta album. Lyssna här!

Gang Of Youths @
Facebook

Gang Of Youths - The Positions (Album)

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Susanna heter jag och är skribent på Popmuzik. Jag älskar att snöa in på en bra låt. Oftast lyssnar jag på indiepop/rock men en bra låt är en bra låt oavsett genre. Artister som spelas flitigt i mina lurar är exempelvis Hurula, Kitok, Rhodes, Arctic Monkeys och Brian Fallon.

Popmuzik Lover Patreon

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011