Duon Boeoes Kaelstigen har tagit steget från minimalistsik trance till drömelectro på nya plattan Overcomes Love, Time & Space . Självklart tycker jag det är en fördelaktig utveckling för gruppen (eller för vilken grupp som helst som väljer att göra det för den delen).
Nu får vi smaka på vilka hitmakare Tor Rauden Källstigen och Leo Nathorst-Böös faktiskt är. De mer renodlade poplåtar som killarna gör tillsammans med sångerskorna Vanbot , Name the Pet , Asha Ali och Stax Osset är milslångt bättre dansanta poplåtar än de vi annars ser på topplistorna eller behöver höra på radion. De innehåller alla de viktiga elementen av drömpop, lite nordisk melankoli samt helgjutna produktioner. Framförallt får det mig att än en gång inse hur jävligt duktiga vi är på att göra just denna typ av popmusik i Sverige. Det kanske är något visst med Mellanmjöken i skolan ändå, för det är ju mer eller mindre bara vi som lyckas så här bra med det.
Men ni som gillade Boeoes Kaelstigen även innan de ”blev kommersiella” kommer inte heller bli besvikna av nya skivan. Vi får en knippe mer renodlade elektrospår utan sång, vars mjuka trancetoner och något tyngre beats skapar stroboskopmagi även på dansgolven. Här balanserar duon snyggt mot det lättillgängliga utan att göra det allt för glättigt. Men samtidigt lyckas de göra instrumentala låtar som Damm och Finale att kännas som rena radiosinglar, vilket är kul.
För min del är det dock duons poplåtar som imponerar mest på mig. Jag hoppas verkligen att killarna får producera andra popartister efter detta och inte bara remixa. De har med Overcomes Love, Time & Space visat upp att de är mycket mer än musik för de som bara vill få sig ett dansant rus, utan de skulle lätt kunna skapa magi tillsammans med topplisteartister som Tove Lo , Ellie Goulding eller varför inte killarnas egna drömartist för tillfället – Katy Perry .

Popmuzik Podcast


Boeoes Kaelstigen @
Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011