Det var i slutet av April som den 20-åriga debutanten Jakob Karlberg släppte singeln Fan vad bra . En singel som verkligen osar sommarhit, och som garanterat kommer göra den än så länge okända musikerna från Alingsås till sommarens största namn.
Jakob började spela trummor när han var riktigt liten, och övergick sedan till gitarr när han var 10 år. Ganska snart började han spela och skriva låtar i olika rockband.
”Det var främst 70-tals hårdrock så som Thin Lyzzy och AC/DC . Det är nog ganska vanligt att man börjar spela rock, för man tycker det är coolt liksom.” berättar Jakob för mig när vi pratas vid i telefon.
Jakobs färdighet med gitarren gjorde att han under hela tonåren fick möjlighet att spela tillsammans med andra artister och band. Bland annat har han spelat tillsammans med sin Alingsåskollega Moa Lignell sedan de båda var små.
Nu bor Jakob i Stockholm efter att avslutat sina studier på musikgymnasiet Rytmus.

Favoriter Apple Music

-Du laddade upp en del covers på YouTube. När började du med det?

”Det var några år sedan på gymnasiet.
Det var aldrig någon direkt YouTube-satsning, utan jag tycke mest det var kul att göra covers som var live och gitarrbaserade. Sedan tog det fart när jag gjorde Wake me up med Avicii som fick en massa visningar. Sedan har jag bara lagt ut låtar som jag gillar mest för skoj skull.”

-Gör du det fortfarande?

”Nu var det några månader sedan jag lade ut något i och med att jag jobbat mycket med det här.”

-Hur fick du hontakt med Sony Music?

”Det hade sett mina YouTube-covers och hörde av sig för ett möte. Jag har mycket att tacka för att jag gjorde de där YouTube-coversern.”
Jakob Karlberg 672
-Berätta lite om Fan vad bra .

”Det är en svensk sommarlåt som är skriven av mig och Simon Strömstedt och Kretsen , som är Noel Svahn och David Landolf .
Vi ville göra en energifull sommarhit, som man kan se framför sig att folk sjunger på förfester och bara dansar till. Det är lite av budskapet i den.
Låten handlar om en utekväll där man kanske har svårt att gå fram till någon, men sedan i refrängen möts man på stationen kvart över fem och då tar man chansen att gå fram.”

-Har ni fler låtar på lager nu?

”Jag har låtar på gång och ska göra en EP som förhoppningsvis kommer senare i höst.
Jag har klickat bra med Simon och Kretsen, så jag hoppas det blir fler låtar med dem. Sedan kommer det bli lite sessions med andra kompisar för att få till så bra låtar som möjligt.”

-Din hatt – är det ditt trademark?

”Jaaaa. Haha. Jag trivs med huvudbonad och jag har alltid haft det. Det är faktiskt få som sett mig utan. Jag har mössa hela vintern och annars har jag hatt. Det är skönt, så slipper man få massa hår i ansiktet.”

-Hur många hattar har du?

”Kanske åtta.
Det är först nu som jag köpt en finare hatt, den som jag har på omslaget. Jag kände till det fick jag fixa en fin hatt. Så den bor jag i. Haha.”

-Vad hoppas du om framtiden?

”Först och främst hoppas jag att låten fortsätter i den här takten. Sedan att det bäddar till ett längre artisteri, så jag kan göra fler låtar.”

Just nu spelar reklambyrån Bror Bror (som bland annat jobbat med Tove Lo och Jonathan Johansson ) in videon till singeln Fan vad bra.
Här kan ni lyssna på singeln:

Jakob Karlberg 672
Jakob Karlberg @
Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011