Frida Öhrn var sångerska i gruppen Oh Laura som släppte singeln Release Me som blev en enorm hit tack vare att den användes i en reklam för SAAB.
Sedan dess har hon bland annat varit sångerska i Cookies ’N’ Beans som senast var med i Melodifestivalen 2013 med låten Burning flags .
Nu har hon släppt sin första egna singel. Ni kanske redan hört den i TV3s Min Hemlighet , men här har ni i alla fall Die Distance . Det är första smakprovet från hennes kommande soloalbum.

POPMUZIK LOVER 2

Detta säger Frida själv om relasen:
”Efter att ha turnerat och spelat in skivor med Oh Laura och Cookies n’ Beans dom senaste 10 åren, bestämde jag mig för att göra något helt eget. Att skriva och spela in min soloskiva! Något som jag längtat efter länge.
Under Hela 2014 har jag skrivit, testat och experimenterat. Jag bestämde mig för att sluta vara så självkritisk och faktisk bara göra, för lustens skull. Jag är så glad för alla grymma, inspirerande människor som jag lekt och testa och skapat med, alla som har fångat upp mina texter och historier som vält upp och ur mig. Fredrik Söderström , August Zachrisson , Peter Kvint , Marit Bergman , Billy Momo är några av dom.
Texten till Die Distnace är inspirerad av mycket som hänt det senaste året;
Distansen mellan människor, fokus på olikheter. Kalla och högerradikala vindar som blåser över Sverige och Europa.
Men även det som kan hända i ditt eget vardagsrum, den du älskar som du plötsligt har glidit ifrån.
Ensamheten blir aldrig så tydlig som om man känner den i någons närvaro.”


Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK LOVER 2
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011