Det är få låtar som så vackert beskriver stapplande ungdomskärlek som titelspåret Allt jag ville säga . Naken och ärlig om hur det verkligen är när man är kär i någon men inte finner orden när man sitter på sängen och hela ens inre inte villl något annat än att omfamna och kyssa den DÄR personen. ”Jag tror jag sover över i natt, jag tror jag vill vara kvar” är så oskyldigt och vackert uttryckt av Jonas Gardell , som skrivit texterna till Ulrik Munthers nya album. Låten är på något sätt albumets hjärta. Där Ulrik tittar tillbaka på ungdomen för att lämna den och ta steget ut i vuxenlivet.
En sak jag var lite orolig för när jag hörde om projektet första gången var att det kanske skulle bli för mycket Gardellskt över texterna, och med det kanske inte kännas så mycket Munther. Men jag måste erkänna att den oron var helt obefogad. Visst, några få ordval här och där kanske känns lite högtravande för någon som är 20 år, men ska jag vara ärlig tänker jag nog mest på det för att jag vet att det är Jonas som skrivit texterna. Då är det mer imponerande hur Gardell sätter ord till känslor på ett universellt sätt som kanske inte en 20-åring skulle klara av. Lite som Ulrik uttryckte när jag intervjuade honom när första singeln Jag vet inte hur man gör släpptes – Jonas har ju varit där han är nu, och kan skriva om de känslorna med andra ögon än en som är mitt i det och som ändå sätter ord på det man själv känner.

POPMUZIK LOVER 2

Ett annat imponerande steg för Ulrik med skivan är att han själv komponerat och arrangerat musiken. Med fina popmelodier känner vi igen det vi älskar med Ulriks tidigare album. Från vispop till Coldplay -inspirerad arena-rock. Låtarna passar perfekt till de svenska texterna, och det känns som Ulrik hittat hem med nya skivan.
Framförallt känns det som han kommit ikapp sig själv och sin egna musik. Jag tror att han med nya skivan kommer hitta en bredare publik som respekterar honom för den duktiga artist han är, och inte bara ser honom som den söta pojken i gubbkeps.


Ulrik Munther 892
Ulrik Munther @
Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011