Linus Holm har släppt sin fina debutskiva Personligt . En titel som passar väldigt väl då låtarna är just väldigt personliga. Jag tycker det är modigt att våga ge av sig själv och uttrycka sina tankar och känslor genom musik. När någon är personlig i sitt uttryck är det lättare för lyssnaren att relatera till texterna som i detta fallet handlar om exempelvis att inte kunna få den du vill ha eller att ha förlorat kontakten med en nära vän.

Skicka in din musik

20 åringen från Nyköping är osignad och deltog tidigare i år i Svensktoppen nästa och lyckades då samla på sig en hel del nya fans. Jag tror att Linus kommer att fortsätta utvecklas i framtiden och han har talang för att skriva texter som berör och kan sätta samman fina melodier. Detta är definitivt en artist att hålla ögonen på i framtiden.

Susanna ringde upp Linus för att prata om albumet och du kan läsa intervjun här:

Berätta lite om dig själv för de som inte känner till dig

”Jag älskar att skriva musik, sjunga och spela gitarr. Mina texter handlar om relationer och saker som jag upplevt.”

Linus berättar att han använder musik som självterapi. Han skriver av sig texterna som blir till låtar och i samband med att han släpper låten så försöker han samtidigt att släppa händelsen.

Jag tänkte att vi skulle prata lite om din debutskiva Personligt. Titeln känns självklar med tanke på det du just berättade.

”Jag valde den titeln för den beskriver alla låtarna.”

Skivan är inspelad på Second Floor Music och de har tillsammans med Linus jobbat fram låtarna. Eftersom Linus går i skolan har processen tagit lite tid och de har arbetat med skivan på kvällar och lov. De började med första låten för nästan 2 år sedan och efter att han skrivit tre låtar bestämde de tillsammans att han skulle göra en skiva.

Är det någon låt på skivan som betyder extra mycket för dig?

”Det är svårt att svara på men det lutar mot Ta vem du vill och Som vi gjorde då .”

Linus berättar att låten Som vi gjorde då handlar om vänskap som brutits av. Att man inte träffas på samma sätt som tidigare. Låten var också den första som skrevs till skivan och just därför säger han att den betyder extra mycket.

Ta vem du vill handlar om att se den man älskar med någon annan och att man inte vill gå emellan och störa. Den är en blandning av smärta och om att gå vidare. En låt där man inser att det aldrig blir vi men att du får göra vad du vill.

Jag såg att det är ganska många som följer dig på facebook, har du många fans?

”Det växer lite hela tiden och det är jättekul när människor visar sin uppskattning och skriver att en text eller låt kan betyda mycket för dem. Att de kan beskriva den känsla som jag själv hade då jag skrev låten. Då känner jag att jag nått målet. Jag har alltid velat skriva låtar som känns äkta och som folk kan relatera till. Och att låtarna kan hjälpa någon precis som skapandet hjälper mig.”

Hur går processen till när du skriver låtar?

”Det är faktiskt lite roligt. Jag skriver mest nattetid. Jag börjar med en text och kommer sedan på en melodi, sitter ute mitt i natten med mina cigg och skriver med telefonen. Det är då alla tankar kommer och jag är som mest kreativ. Min producent kan också komma med idéer.”

Vad har du för drömmar och mål med musiken?

”Drömmen är att få åka ut och spela och möta en publik som man kan skapa något med, en magisk kväll!”

Han vill fortsätta att skriva låtar, släppa skivor och spela. Han säger att han vill lyckas som musiker och att han vill ta fram nya mål som han ska försöka nå. Linus berättar att han är förvånad över att det är många som tycker om det han gör men att han tycker att det är sjukt kul. När han var yngre blev han mobbad i skolan och flyttade runt mellan olika fosterhem. Detta är givetvis något som präglat både honom och musiken.

”Jag har flyttat runt mellan fosterhem och det är också en anledning till att musiken är så viktig.”

Vad det det som fick dig att börja skriva? Vad det för att bearbeta det som du varit med om?

”Jag började skriva låtar redan när jag var liten, jag hade ingen att vara med på rasterna. Så då satt jag för mig själv och skrev texter istället. När jag började flytta runt höll jag inte på med musik så mycket men hade mina texter och mina melodier. Jag hade mina drömmar.”

Han berättar att han inte skriver om hur det har varit för honom att bo i fosterhem utan att han har fokuserat på relationer när han skriver sina texter. Både saker som får honom att må dåligt idag men även relationer från förr. Från början skrev han enbart texter på engelska men gick sedan över till att skriva på svenska även ifall det inte var helt enkelt att få fram den första texten.

”När en polare och jag började glida ifrån varandra så satte jag mig en kväll och skrev den låten (Som vi gjorde då). Sedan tog jag med mig mig gitarr till skolan och spelade upp den för mina polare och de tyckte att den var riktigt bra. Då tog jag med mig låten ut på stan, jag var gatumusikant då. Så jag tog med gitarren och satte mig på stan. När jag hade spelat låten en gång kom det fram några tjejer och frågade vem artisten var som hade skrivit låten. Så jag fick bra respons. Sedan tog jag med den till studion. Det var så det började.”

”Sedan är jag sådan att jag ena dagen vill köra engelska och andra dagen svenska, men det lutar åt svenska. Jag känner att jag skriver bäst där. Svenska känns mer jag.”

Det verkar som att du har svårt att ta till dig att människor gillar din musik?

”Det är jättesvårt och jag är väldigt självkritiskt. Men jag har blivit bättre på det. Mycket genom hjälpen jag får i studion och jag har fått växa där. Det är svårt att ta till sig när någon tycker att jag är duktig, när man har blivit nedtryckt och att sedan få positiv respons.

Idag tar jag inte åt mig av vad elaka människor skriver. Jag märkte i början när jag släppte musik att jag tog åt mig men nu bryr jag inte mig längre. Varför ska man lägga energi på det.”

Har du några spelningar på gång framöver?

”Jag hoppas det, håll koll på min facebooksida!”

Vad ska du göra i sommar?

”Jag fortsätter skriva musik, försöker få ut min skiva och kommer att vara i studion. Kanske få ut nya låtar. Under sommaren kommer jag spela in en musikvideo till en av låtarna från skivan. Fokusera på att bli mer säker och spela live. När man väl släppt en skiva vill man stå där vid mikrofonen och köra.”

Är det något du vill tillägga?

”Ja, man kan följa mig på Instagram om man vill! Jag lägger ut texter där, både från skivan men även andra.”

Här kan du lyssna på Linus debutskiva Personligt

Linus Holm - Intervju 2015

Linus Holm @
Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Susanna heter jag och är skribent på Popmuzik. Jag älskar att snöa in på en bra låt. Oftast lyssnar jag på indiepop/rock men en bra låt är en bra låt oavsett genre. Artister som spelas flitigt i mina lurar är exempelvis Hurula, Kitok, Rhodes, Arctic Monkeys och Brian Fallon.

Svensk Pop Apple Music

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011