Emmecosta 783
Claudio och Alfonso är från Positano där båda växte upp och började spela musik ihop. Aldo är från Milano och kom till Sverige för att studera konstantropologi. Alla tre flyttade till Sverige, närmare bestämt Göteborg, eftersom de behövde en ny miljö för att utveckla sin musik.
Det tog inte lång tid för Emmecosta att förstå att Göteborg var platsen för dem. Där träffade Claudio och Alfonso Aldo genom studier och de tre började göra musik ihop. Den norra luften har påverkat deras övergripande sound, den nya hemstaden har skapat nya vanor och rutiner vad gäller låtskrivandet.
Med urbana beats, och en drömliknande atmosfär släpper trion Emmecosta sin nya singel Brontos .
”När det gäller låtskrivande, eller ljudskapande, börjar vi med att plocka ut en liten detalj; ett enda stycke av ett stort pussel, som är något kärt för oss. Sedan bygger vi en episk scenario som väcker sanningen i denna anspråkslösa lilla detalj.”

POPMUZIK LOVER 2



Emmecosta
@Facebook

[wpbanners id=”5″]

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011