Den brittiska duon Oh Wonder bestämde sig förra året för att släppa en låt i månaden under ett års tid. I september släppte de första låten Body Gold och projektet har visat sig var mycket lyckat. Deras låtar har fått stor spridning och de har fått mängder av följare som gillar deras musik. I september samlar de upp låtarna och släpper sitt debutalbum.

Favoriter Apple Music

Jag fick en intervju med Anthony och Josephine för att ta reda på mer om hur de träffades och vad som fick dem att gå in i detta projekt. Läs intervjun här!

Kan ni berätta lite om er själva, hur ni träffades och hur det kom sig att ni började göra musik tillsammans?

Vi träffades av en slump för fem år sedan på en av Josephines spelningar. Sedan träffades vi först ett år senare och det var då på en av Anthonys spelningar. Några år senare träffades vi i en studio och bestämde oss för att skriva några låtar eftersom vi trivdes så bra tillsammans. Vi skrev vår första Oh Wonder-låt Body Gold för över två år sedan men det var inte förrän i september förra året som vi bestämde oss för att släppa den. Vi ville visa vad vi kunde skriva för låtar så det var aldrig meningen att det bara skulle vara bara ett artistprojekt!

Hur skulle ni beskriva varandra med ett ord?

Josephine om Anthony: Gränslös!
Anthony om Josephine: Livlig!

Kan ni berätta lite om vad ni har för er just nu?

Vi håller för fullt på med att arbeta med våra kommande livespelningar, försöker sätta en setlist och repeterar med vår basist och trummis. Vi är så exalterade över att få spela våra sånger även utanför studion!

Vad inspirerade er till detta projekt, att släppa en låt i månaden?

Vi ville skaka om saker litegrann och utmana oss själva genom att skriva och släppa låtar under ett helt år. Som artister känner vi att det är viktigt med deadlines och strukturer. En-sång-i-månaden-idén gav oss på något sätt en rutin. Det var ett sätt för oss att se till att vi faktiskt skrev, spelade in och släppte något varje månad. Vi ville bygga upp en portfolio snabbt.

Hur har denna erfarenhet varit för er så här långt?

Det har varit överraskande, överväldigande och mer än vi någonsin kunnat drömma om. Det är något helt fantastiskt med att skriva låtar i din hemmastudio och plötsligt är det miljontals människor som lyssnar på dem, känner samhörighet med dem och köper biljetter till våra spelningar över hela världen för att höra dem live. Musik är en av de saker som enar mest i hela världen, det får verkligen människor att komma samman.

Har ni någon favoritlåt av de ni släppt hittills ? Någon som betyder lite extra för er?

Vi älskar Technicolour Beat båda två för den tar oss tillbaka till en speciell händelse.

Berätta gärna om det!

Låten skrevs om en fest som vi var på i Melbourne. Det var soluppgång och vi hade spenderat en hel natt i ett rum fyllt av främlingar dansandes till r´n´b hits från 90 talet och haft det riktigt kul. Vi lade oss båda ner på golvet mot slutet av natten och kände oss euforiska och oövervinnliga!

Vad inspirerar er när ni skriver låtar? Hur går skrivprocessen till?

Vi inspireras av allt möjligt. Vanligtvis sitter vi vid pianot och hittar en melodi. Låtarna från vår skiva är inspirerade av London, ensamhet, relationer, en dokumentär vi såg om spelmissbruk, en fest vi gick på i Melbourne, nyårslöften, människor vi mött och framförallt så inspireras vi av varandra.

Berätta om er senaste release Landslide

Landslide skrevs faktiskt för Josephines bror. Han kände sig ledsen över ett förhållande som tagit slut och efter att vi pratat med honom om det så satte vi oss direkt vid pianot och låten bara kom av sig självt. Texten är enkel då den känns som den är ett samtal mellan honom och oss där vi berättar för honom att vi finns där. Sedan sprang vi direkt in i hans rum och sjöng den för honom, och alla tre grät. Det var väldigt känslosamt.

Ert debutalbum släpps 4 september, berätta om det!

Alla låtar som vi släppt varje månad från september 2014 till september 2015 kommer att finnas med. Det kommer även att vara ett par nya låtar med, vilka är två av våra favoriter faktiskt.

Är det något tema som genomsyrar skivan?

Alla låtarna utforskar mänskliga relationer, och vikten av känslomässiga relationer mellan männsikor. Det är lätt nu för tiden, med tanke på sociala medier i allas upptagna liv, att man blir ensam, deprimerad och isolerad från resten av världen. Vi ville göra ett album som hyllade värdet av vänner, familj, främlingar och självvärde. Du måste hålla huvudet högt, dina ambitioner gränslösa och dina kära nära.

Vad har ni för planer under resten av året?

Just nu repar vi för våra första livespelningar, vilka startar i London i september. Därefter spelar vi i New York, Los Angeles för att sedan komma tillbaka för ett antal spelningar i England och Europa i november. Vi är så exalterade för att få spela våra låtar live då vi ännu bara känner dem som studioinspelningar. Det ska bli väldigt speciellt att ge dem nytt liv och att få möta alla fina människor som har lyssnat på vår musik!

Ni har besökt Sverige flera gånger, bland annat har Anthony sprungit Stockholm Marathon. Vad är det ni gillar med vårt avlånga land?

Vi är väldigt förtjusta i Sverige båda två! VI har varit i Stockholm några gånger och blivit förälskade i staden och vi har faktiskt funderat på om vi ska flytta till Stockholm för att skriva vårt andra album. Det är en fantastisk stad, bra mat och underbara människor som är väldigt moderiktiga. Och ingen låser sina cyklar! Det är helt galet. I London skulle någon såga sig igenom två titaniumlås för att sno din cykel. Det är så sorgligt. Sverige verkar vara mycket mer öppet och ni verkar känna en större tilltro till varandra, och det är så världen borde vara!

Oh Wonder Intervju
Oh Wonder @
Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Susanna heter jag och är skribent på Popmuzik. Jag älskar att snöa in på en bra låt. Oftast lyssnar jag på indiepop/rock men en bra låt är en bra låt oavsett genre. Artister som spelas flitigt i mina lurar är exempelvis Hurula, Kitok, Rhodes, Arctic Monkeys och Brian Fallon.

Favoriter Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011