Det var när Elias Sahlin som 13-åring gick med i Tensta Gospel Choir som saker började hända för honom. Han hade blivit ombedd att följa med till kören av Sabina Ddumba och Melinda De Lange som gick där.
”Jag kommer inte alls från en religös familj eller så. Men då fick jag se det fina i att sjunga till något. Jag sjöng inte till en gud eller så, men jag sjunger till något jag tror på, det tycker jag är det största.”

Popmuzik Podcast

-Men var gospel något du själv lyssnat på?

Inte alls faktiskt. Jag lyssnade väldigt mycket på punk när jag var liten. Min morsa kan spela gitarr och sjunga lite, och hon brukade sjunga gamla progglåtar för mig. Så det blev mest det och hip-hop.

-När började du sjunga då?

Jag har nog alltid sjungit, skrikit på tunnelbanan och skämt ut mina föräldrar. Haha. Sedan har jag sökt mig till människor som håller på med musik, så jag har alltid varit intresserad av det.

Det var i vintras som Elias släppte sin debutsingel Revolution. I den 19-åriga söder-killen hittade vi en stor röst vars souliga stämma slog hela världen med häpnad. Bakom låten hittar vi Andreas Söderlund och Joel Sjöö som nyligen varit med bakom Erik Rapps debutsingel.

-Vad ska man göra revolution mot?

Allt. Jag tycker att revolution är vackert, på det viset att jag hatar normer och hela sättet man låser in människor i fack. Alla strukturer som kväver oss.
Revolution kan faktiskt också vara en kärlekssång.

-När du skriver, vad är det som triggar dig?

Det är mycket händelser som jag själv upplevt. Saker som gör mig arg och saker om gör ont. Oftast är det något som hänt och jag hittar en mening som summerar händelsen i huvudet. Sedan brukar jag bygga efter det och förhoppningsvis blir det en låt av det.

-Vad gör dig arg?

Mycket. Jag tycker inte om hur vårt samhälle ser ut nu tillexempel. Jag tycker inte om rasismen som bara växer och växer. Strukturerna mellan könen. Sedan saker som att någon springer in i min axel.

-Allt från det stora till det lilla med andra ord?

Ja, jag har mycket känslor.

Revolution kom ju för ett halvår sedan. Vad har du gjort sedan dess?

Jag har träffat massa människor som gör musik. Jag har jobbat på en EP som nästan är klar och som ska släppas under hösten. Sedan har jag bland annat skrivit i London med olika låtskrivare, samt att jag skrivit med Paul Epworth ( Adele , Florence + The Machine mfl) under en vecka.

-Om du inte skulle bli sångare, vad hade du blivit då tror du?

Jag har ett väldigt behov av att uttrycka mig. Jag tycker sjukt mycket om att skriva, så kanske något med det. Det måste vara något kreativt och konstnärligt.

-Var hoppas du att du själv finns om tre år?

Jag hoppas jag skrivit massa låtar, kanske till någon annan, för det är ju så kul att skriva musik.
Sedan vill jag ha släppt ett album och kört de stora scenerna, för jag vill verkligen köra och göra musik, så jag får utlopp för min kreativitet.

-Bäst musik just nu?

Jag lyssnar skitmycket på musik. Just nu är det mycket Banks , FKA Twigs och Yung Lean . Han har blivit skitstor i USA. Typ första svenska hip-hoparen som breakat i USA.

Elias
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK LOVER 2

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011