Af Scherp 945
Premiär i BB Idag är det premiär för videon till singeln Everyone is Someone med af Scherp här i bloggen.
Jag hörde av mig till Anders Scherp som är mannen bakom Everyone is Someone , för att få lite bakgrund till den lekfulla singeln.

Popmuzik Podcast

-Berätta lite kort om dig själv.

Jag heter Anders Scherp och skapar musik under namnet af Scherp. Är frilansande musiker med trummor och slagverk som huvudinstrument. Komponerar även för film och dokumentär. Har i dagarna släppt en trumbok och debuterar nu som videoskapare med videon till Everyone is someone .

-Vilken låt förändrade ditt liv och på vilket sätt?

Jag minns att jag hörde Sounds of Silence på radion när jag var i femårsåldern och blev ståendes helt stilla. Jag lyssnade mest på Smurfarna och Europe vid den tiden men det här var något helt annat. Fattade inte riktigt vad som hände men det var första gången musiken drabbade mig med hela sin kraft.

-Berätta om bakgrunden till singeln Everyone Is Someone .

Melodin kom till mig under en fartfylld cykeltur genom stan. Var på gott humör och började vissla för mig själv och där var den. Cyklade hem och spelade in en demo som blev liggandes ett tag innan det blev dags för riktig inspelning. Under den perioden hade jag fått tag på samtliga avsnitt av Tom & Jerry och fascinerades av hur fantastisk bra musikarrangemangen var. Jag ville skriva ett arr. som kändes välorkestrerat och lekfullt, lite som en katt och råttalek. I kombinationen stråk, klassiskt slagverk och blåsinstrument som basklarinett, trombon och valthorn hittade jag ett sound jag gillade. Everyone is someone var den första låten jag spelade in till kommande skiva och även om resterande låtar inte är lika upbeat och soliga så satte den ändå en ton i helhetsresultatet.

-Vad lyssnar du själv mycket på nu?

Musette , Chuck Sagle’s Ping pong percussion , Coltrane , Jack Kerouac . Elliott Smith .
Plockar rätt ofta fram The Shaggs – Philosopy of the World , mest för att ifrågasätta de perfektionistiska dragen i mitt eget musikskapande.

-Vad händer nu efter Everyone Is Someone ?

En ny af Scherp singel kommer i september och albumet släpps mitten av oktober.
Vi jobbar vidare med lanseringen av skivan i Sverige och utomlands.
Spelar live här och där, kom och lyssna!

https://youtu.be/IWry0T3bSoM


[wpbanners id=”5″]

Af Scherp
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011