Efter uppbrottet med Those Dancing Days skapades Vulkano . Fem har blivit två och de är nu aktuella med sitt andra album Iridescence och har bytt ösig punk mot atmosfärisk elektronika.

Svensk Pop Apple Music

– Det är mer som ett konstprojekt, säger Cissi Efraimsson och Lisa Pyk , medlemmarna i Vulkano.
– Konst på det sättet att vi har varit helt fria i skapandet, vi har inte tagit hänsyn till hur en poplåt ska skrivas och mer sett ljuden och musiken som verktyg för att skapa en atmosfär, fortsätter Cissi Efraimsson.
– Ja, och låta det ta plats. Här är det fett med ett synthsolo på en minut, då har vi det, fyller Lisa Pyk i.

De pratar nästan i munnen på varandra och fortsätter den andres meningar, det märks att de har ett samspel man får utav att spela ihop och umgås under en längre tid. Medan den första skivan Live Wild Die Free skrevs på tre dagar har Iridescence tagit lite knappt ett år på sig. Grunden till skivan skapades i en stuga i Vemdalen.

– Cissi blev master på Logic, utbrister Lisa Pyk.
– Efter att Rebecka (Rolfart, reds. anm.) hoppat av visste vi inte hur vi skulle göra, innnan hade vi alltid varit tre som skrivit tillsammans. Jag började en utbildning, musikproduktion på Kulturama och hyrde en stuga i Norrland en vecka för att lära mig programmet, jag ville bara skriva musik och det blev bra låtar, det var starten på Iridescence , berättar Cissi Efraimsson.
– Ja det var det ju, Sen fanns det en helt annan ljudbank och många av de ljuden du använde var rätt flummiga och det skapade en öppning för att flumma loss lite mer. Tidigare har vi kört en lite mer klassisk uppställning, trummor, bas, synth, old-school liksom, nu blev det lite mer future, spacey, forsätter Lisa Pyk.

Ni har gått från att vara fem i Those Dancing Days till att bara vara två nu i Vulkano. Hur har det påverkat?
– Det har blivit enklare att ta beslut, alla processer går mycket snabbare nu, jag och Cissi tycker ganska lika om mycket och är enade så det är skönt, berättar Lisa Pyk.
– Men vi får ändå det som är göttigt med att vara många eftersom att vi är fem när vi spelar in och spelar live, fortsätter Cissi Efraimsson

De har dock inte varit fem när de spelat in Iridescence , då har de enbart jobbar med producenten Nille Pernhed .

– Han brukar likna sig själv vid en arkeolog, han putsar bort det överflödiga och tar fram det göttiga, säger Cissi Efraimsson

Vulkano 1

Parallellt med Iridescence har Vulkano jobbat på ett tredje album som kommer att släppas i vår. I helgen ska de sista låtarna spelas in i den anrika Silence Studio i Värmland.

Den tredje skivan liknar mer den första som jag förstår det?
– Ja precis, en uppföljare som man kanske förväntar sig, kanske lite mer pålägg, säger Cissi Efraimsson.
– Den första var helt klart den punkigaste, men det är kul att prova olika sound, fyller Lisa Pyk i.

Här näst går flyttlasset till Los Angeles för att skapa en bas till den kommande USA-turnén. Cissi ska plugga samtidigt och kommer därför pendla mellan USA och Sverige medan Lisa kommer att bosätta sig där mer permanent.

Hur sugna är ni att åka på USA-turné?
– Wow, alltså wow, vi är aspeppade. Vi kommer att spela musik både från det första albumet Live Wild Die Free och Iridescence men även från det kommade albumet, berättar Lisa Pyk.
– Vi kommer att spela med fullband så det kommer att bli ett råare sound än på Iridesceneskivan, inga backtracks, fyller Cissi Efraimsson i.

Iridescence släpps den 30 september, tills dess får du hålla tillgodo med singeln Smiley Faces som just nu spelas på P3.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=Engy5zNS0AY&w=560&h=315]

Vulkano @
Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Älskar att vara först med det senaste och har ett hjärta för djupa electrobeats. Är dålig på gammal musik och gled tonåren utan att fastna för varken Håkan eller Kent, det gör mig ledsen. Gillar dock svettiga dansgolv, hög puls och känslosamma rytmer.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011