Något jag aldrig förstått är det där slentrianliknande gnället mot Avicii. 
Han är ingen bra DJ, säger många. Han slaktar låtar när han remixar, säger andra. Senaste gnället kom när han släppte sin remix på Insomnia med Faithless. ”Avicii är efterlyst på mordet på Insomnia” kunde man läsa på sociala medier. Men, så dålig var den inte. Den var inte originalet, men det finns väl ingen remix som kommit närheten av den, och det har ändå släppts en hel del remixar på Insomnia under åren.
Om nu påståendet om att Avicii är en medelmåttig DJ och remixare skulle stämma (vilket jag personligen inte kan hålla med om), så finns det dock en sak man inte kan anklaga Avicii för, och det är att han skulle vara en dålig producent.

Nordiska Favoriter

Avicii började imponerande med debutalbumet True som släpptes 2013. Med bland annat hitsingeln (eller mer monsterhiten) Wake me up visare Avicii att han bemästrade att kombinera genrer på ett sätt som gick hem hos mer eller mindre andra. Gillade du country eller rock, så gillade du Wake me up . Gillade du EDM, pop och house, så gillade du Wake me up .
Nu har Avicii släppt album nummer två. Än en gång får vi en resa igenom olika musikstilar som blandar ihop med dagens klubbmusik som bas. Det är soul, hip-hop, blues, country, disco och ren pop som producenten behärskar och blandar ihop på skivan Stories . Det är lekfullt och imponerande, samtidigt som det hela tiden får en att haja till: aha, han klarar av att göra det här också.
En annan sak som är imponerande med Stories är artisterna Avicii bjudit in för att sjunga på låtarna. Bland annat ställer Chris Martin upp och sjunger på låten True Believer, Wyclef Jean är med på Can’t catch me, samt Daniel Adams-Ray sjunger på Somewhere in Stockholm.
Det jag personligen inte är lika nöjd med är Aviciis konsekventa val att inte ge artisterna cred på låtarna. Det är ju mixen av duktiga sångare och bra musikproduktion som gör låtarna, och då skadar det inte att ge sångaren ett namn även i Spotify eller de listor som skickas ut om skivan.

Om nu folk tycker att DJa och remixare inte är Aviciis grej, så är det som sagt att producera låtar.
Kanske han ska fokusera ännu mer på att vara Tim Bergling, producenten och skapa hits åt andra, samt sig själv. Bli en mix av Max Martin (enbart producent) och Mark Ronson (producent som ger ut album), som släpper sina egna plattor (under namnet Avicii) och skapar Svenskproducerade hits för världsartister.
Men här och nu befäster i alla fall Tim/ Avicii med Stories att han är en av 10-talets mest främsta musikproducenter.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011