Premiär i Being Blogged NY Sandra Vilppala skulle egentligen bli skådespelerska. Det var i alla fall hennes dröm. Efter att ha varit med i en del kortfilmer, TV, samt väldigt mycket barnteatrar förstod hon att musiken var hennes egentliga kall. Det var under en uppsättning efter Viktor Rydebergs bok Singoalla i Hagaparken som det gick upp för henne att hon var mer intresserad av musiken i föreställningen än själva föreställningen. Då hade hon precis startat Fröken Underbar, och den uppenbarelsen fick henne att lämna drömmarna om att bli skådespelare bakom sig och istället satsa helhjärtat på musikkarriären.

POPMUZIK LOVER 2

Nu 10 år senare är det dags för ett nytt kapitel i Sandras liv – den om soloartisten Sandra.
Hon hade känt att hon tagit Fröken Underbar så långt hon kunde, och en livsavgörande händelse för två år sedan fick henne att skriva en knippe låtar som var mer personliga och som passade henne som soloartist istället för att ge ut dem som ett band. Sandra hade nämligen blivit blixtförälskad i en annan kvinna.
”Jag hade levt ett heteroliv fram tills då. Jag hade aldrig varit kär i en tjej tidigare. Möjligen såg jag mig som en wannabe lesbian som tyckte det skulle vara helt okej med en tjej, men som sagt hade jag aldrig blivit förälskad i en tjej innan.
Detta ledde till en massa låtar som var väldigt tydligt bara mina, och som jag skulle kunna köra solo med.”

-Så detta blev ditt komma-ut album.

”Jupp, samtidigt som jag passade på att göra upp med lite annat också. Jag hade en ganska strulig uppväxt med en massa ilska från det. Jag ville alltid göra tvärt om, och aldrig platsat i den så kallade normen. Samtidigt hade jag en god och stark övertygelse att göra det jag anser vara rätt och rättvist.”

Det som jag personligen tycker var skönt med Sandras solodebut Rista Forever i Hennes Hjärta är att det är ett rent popalbum. Skivan är producerad tillsammans med Christoffer Roth som bland annat jobbat med Markus Krunegård , Kajsa Grytt och Håkan Hellström . Christoffer hade även mixat Fröken Underbars andra skiva, så de hade koppling sedan tidigare.
”Jag ville att det skulle vara popigt men ändå med en punknerv som var trum- och bas-baserat. Jag hade lyssnat på massa trumkomp som Mattias Alkberg , Peter Bjorn & John samt Elin Ruth . Jag ville ha trumkomp som både var hetsigt, men som svängde. Jag och Christoffer snackade ihop oss, och när vi väl började jobba körde vi bara.”

Jag berättar för Sandra om den gången jag DJade på en SLM-fest här i Göteborg och en flata kom fram och ville höra ”mer lesbisk musik”. Det visade sig att just det hon menade med lesbisk musik var lite argare, hårdare och punkigare.
”Ja, vi har ju tillexempel Beatrice Eli och Silvana Imam som är ganska hårda. Det är nog så många som inte har någon lesbisk i sin närvaro föreställer sig flator – en riktigt tuff brud. Själv skulle jag vilja vara den där personen som är lite mer mysis och tillgänglig. Jag vill vara porten för Svenssons in i lesbianvärlden.”

-Hur slutade historien med kvinnan du blev förälskad i?

”Just den historien slutade inte så bra. Hon blev min ögonöppnare och vi är fortfarande vänner. Men jag har en annan flickvän nu, så det blev ändå väldigt bra.”

Den 12:e November släpper Sandra albumet Rista Forever i Hennes Hjärta, men från och med idag kan ni lyssna på skivan exklusivt här i Being Blogged.


Sandra Vilppala

@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011