November går mot sitt slut, och Johan och Susanna listar månadens favoriter bland all musik som släppts och skrivits om.

Svensk Pop Apple Music

Susanna listar Novembers bästa:

Viktor Alexander – Faraway Land
Viktor Alexander från Göteborg släppte sin debutsingel Faraway Land . Och vilken debut det är! Jag har lyssnat på låten många gånger och häpnas över hur bra den är. Hur kommer uppföljaren att låta? Väntar med spänning på den och hoppas att han snart ger oss svaret på det.

Charlion – Istanbul
Stockholmsbandet Charlion gav oss låten Istanbul och jag har varit HELT såld på den.
Låten börjar med ett intro som fångar mig på några sekunder och de skjuter sedan iväg ett fyrverkeri av sköna gitarrer, trumslag och hooks. En pärla!

Linus Holm – En annorlunda jul
Linus Holm skickade ut den otroligt fina och viktiga låten En annorlunda jul . Den grep verkligen tag i mig. En låt som fick mig att stanna upp och tänka en massa. Linus är fantastiskt duktig och jag hoppas att han fortsätter att ge oss ny fin musik under 2016.

David Winther – Berör
En av månadens bästa låtar var definitivt David Winthers singel Berör . När jag lyssnat färdigt på den så hörde jag den fortfarande i huvudet. Så det var bara till att trycka på play igen. När det händer vet jag att det är en rackarns bra låt. David är en musiker från Göteborg som gör rytmisk, elektronisk pop som han producerar från sovrummet i sin tvåa i Majorna.

Kaskelott – Pompeii
Indierockbandet Kaskelott släppte i somras den helt fantastiska singeln Vagabonds och följde upp denna med nya singeln Pompeii . Galet bra! Jag tror att de kan vara Göteborgs bästa band och fortsätter de att släppa så här bra musik så måste de slå igenom stort snart.

Johan listar Novembers bästa:

Swim – Next To Me (Boeoes Kaelstigen remix)
Minimal trance-mästarna Boeoes Kaelstigen har gjort en sjuhelvetes skön remix på debutsingeln Next to me med Swim. Det är sällan ett bra original blir bättre som remix, men denna gången har de verkligen överträffat sig själva!

Erik Rapp – Louder
När Erik sjunger ”If our love is illegal we kiss behind bars ” som motreaktion på Putins anti-homolagar är kombinationen grym pop och politik en av de starkaste kombinationerna.
Rapp bevisar än en gång att han är en av de mest intressantaste artisterna att komma från Idol.

Viktor Alexander – Faraway Land
Likt en ung och sjukt begåvad Elton John eller Billy Joel , släpper Göteborgaren Viktor Alexander sin debutsingel Faraway Land . Det är 70-tals pop i 10-tals skrud och jag verkligen älskar detta!

eleKtroFish – Shaky (Lazzo – Remix)
Lazzo remixar Shaky med eleKtroFish och gör den ännu mer pop och dansant än originalet. Det behövs ibland inte mer än så för att jag ska bli tokförälskad. Men samtidigt, synthpop och remix är ju lite av mina två favoritingredienser.

Stina Rebelius – Luftslott
Filmisk, luftig och stor pop med Stina Rebelius som debuterar med Luftslott .
En mycket stark första låt med en artist som kan bli mycket spännande att hålla ögat på.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011