Jesper Petersson är 22 årig musiker från Jönköping som flyttade till Göteborg för snart ett år sedan. Han började spela trummor på Kulturskolan när han var nio, några år senare var det gitarren som fick ta större plats och för två år sedan började han skriva egen musik.

Favoriter Apple Music

Nyligen släppte Jesper sitt debutalbum When I Lay Down My Tune och följer därmed upp EP:n Dance A Little Dance To This som släpptes förra året.

Jag träffade Jesper för en liten intervju

Du har släppt din debutskiva, berätta lite om den!

”Jag skulle väl beskriva den som en livespelning i ett litet rum, det är en väldigt intim skiva. Det vi sa innan vi började var att det skulle kännas som att jag sitter i rummet när man lyssnar. Vi satte upp mickar och spelade in allt på några timmar.”

”Texterna handlar om allt men mest kärlek och politik. Sedan får man tolka dem hur man vill, det är tråkigt att lägga orden i munnen på någon. Texterna är det som är viktigast sedan försöker jag bygga upp en känsla genom musiken.”

Du följer upp din EP som var betydligt popigare, har du hittat hem i ditt sound nu?

”Efter att jag gjort första EP:n så släppte jag det. När jag är klar med något så måste jag göra något annat. Då började jag bara spela akustiskt och köpte en munspelshållare och det resulterade i skivan. Nu är vi där igen. Nu är jag trött på detta och vill göra något nytt.”

Vad ska du göra nu då?

”Nu håller jag på att starta ett band med en kompis, det kommer att vara mycket 60 och 70 tals influenser. Jag inspireras mycket av tidiga Bob Dylan.”

Vad fick dig att börja med musik?

Min bror var hemma hos mig nyligen och då lyssnade vi på Ramones . Vi pratade då om en gång när vi var ute och åkte med vår pappa. Han stannade till vid en mack och gick in och köpte en Ramones skiva och sa att vi skulle lyssna på den i bilen. Det var en upplevelse, som en explosion. När jag sa det till min bror nu senast så berättade han att det känts precis likadant för honom.

Lyssna på skivan här!

Jesper Petersson @
Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Susanna heter jag och är skribent på Popmuzik. Jag älskar att snöa in på en bra låt. Oftast lyssnar jag på indiepop/rock men en bra låt är en bra låt oavsett genre. Artister som spelas flitigt i mina lurar är exempelvis Hurula, Kitok, Rhodes, Arctic Monkeys och Brian Fallon.

Svensk Pop Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011