Rukhsana Merrise är en brittisk sångerska och låtskrivare, född och uppvuxen i London. Tidigare i höstas släppte hon sin fina debut EP September Songs vilken innehåller en unik blandning av folk och soul. Hennes musik är traditionell men med en modern produktion och du kan höra hur klassisk soul blandas med modern RnB.

Svensk Pop Apple Music

Hon har tidigare spelat tillsammans med bland annat Bear’s Den och Leon Bridges och hennes låtar har spelats över en miljon gånger på Soundcloud. Definitivt ett namn att hålla ett öga på under 2016 alltså.

Imorgon kan du se henne uppträda på Södra Teatern i Stockholm, hon är där support åt den brittiska duon Oh Wonder . En länk till evenemanget har du här!

Jag fick en intervju med Rukhsana inför spelningen som du kan läsa här.

Hej! Kan du berätta lite om vad du har för dig just nu?

Jag arbetar på mitt debutalbum, vilket jag knappt tror att det är sant nu när jag säger det. Jag är just nu ute på en Europaturné med Oh Wonder och det har varit helt fantastiskt! Det har verkligen varit en ögonöppnare och jag har träffat så många fina människor runt om i Europa.

Du släppte tidigare i höstas din debut EP September Songs. Berätta lite om den!

Rukhsana berättar att hon förra sommaren hade flertalet spelningar i London och att människor efteråt kom fram och frågade vart de kunde få tag på hennes musik. Hon hade inte tidigare haft sin musik tillgänglig men bestämde sig där och då för att spela in och ge ut en ny låt varje vecka under en månads tid. Resultatet blev debut EP:n September Songs.

”Det genomgående temat på September Songs är att produktionen är mångsidig och innehåller mycket av mina musikaliska influenser såsom hiphop, RnB och folk. Sedan är detta kombinerat med ärligt skrivna låtar och akustiska gitarrer.”

När började du skriva egen musik?

”Jag började skriva musik i sena tonåren. Innan jag gjorde låtar skrev jag dikter för att uttrycka mig. Det var dikterna som tillsammans med lite melodi och musik, blev sånger när jag upptäckte min röst.”

Hur ser processen ut när du skriver musik?

”Oftast så skriver jag bättre utan musik, då finns det inga hinder. I annat fall med akustisk gitarr.”

Du nämnde tidigare att du arbetar på ditt debutalbum. Vad kan vi förvänta oss?

Hon berättar att hon inte är färdig med albumet utan att hon fortfarande inspireras och att hon hoppas på att det kommer att släppas någon gång under nästa år.

”Jag har några sånger som jag skrivit som jag känner mig nöjd med. Just nu experimenterar jag mycket med olika sound och mest av allt vill jag göra en skiva som är en sann reflektion av mig själv.”

Du har haft ett hektiskt 2015, några höjdpunkter från året?

”De största höjdpunkterna för mig i år var att spela på BBC Introducing på Glastonbury och att jag sålde ut min första egna spelning.”

Vad ser du mest fram emot nästa år?

”Att släppa ny musik! Förhoppningsvis får jag samarbeta med spännande människor och ge mig ut på vägarna igen!”

Här kan du lyssna på EP:n September Songs!

Rukhsana Merrise @
Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Susanna heter jag och är skribent på Popmuzik. Jag älskar att snöa in på en bra låt. Oftast lyssnar jag på indiepop/rock men en bra låt är en bra låt oavsett genre. Artister som spelas flitigt i mina lurar är exempelvis Hurula, Kitok, Rhodes, Arctic Monkeys och Brian Fallon.

Svensk Pop Apple Music

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011