Sjukt nöjd med kvällen!
Bra och rolig TV med show och spänning och en hel del skratt. Jag tyckte det var oförskämt kul att Jonas Gardell tagit upp sin klassiska schlagerskola och när Stina Ekblad reciterar Groupie är redan en TV-klassiker. Jag tror inte jag skrattat så mycket i hela mitt liv. Genialt etc.

Favoriter Apple Music

Att SVT börjar schlagersäsongen med den mest röstade delen i programmets historia är även det helt otroligt! 4.389.687 röster kom in under första delfinalen, vilket måste ses som en enorm succé för appen och formatet. Producenterna kan med andra ord sova gott inatt.
Att vi sedan fick två grymma som gick direkt till final gjorde ju inte saken sämre.

Att Ace Wilder gick direkt till final var väldigt väntat. Jag tycker låten är en grym hit, som sätter sig med en gång. Jag sjöng Don’t worry it’s all right hela vägen från lyssningsrummet första gången jag hörde låten. Lägg sedan till det läckra numret, vilket hade gjort låten omöjlig att inte ta sig vidare.

En sak lärde jag mig dock idag. Bara för att man har många följare på Instagram och omskrivs i Expressen varje dag, har man inte tillräckligt med fans för att ta en okej partylåt till final. Så Samir & Viktor fick helt enkelt ta ett varv via Halmstad innan vi vet om de kommer till final. Absolut rättvist i min mening.

Då är jag ändå mest glad över att jag hade fel om Robin Bengtssons chans, som jag pendlade mellan Andra Chansen och femma hela veckan. Han har en grym låt som uppenbarligen funkade bättre än jag vågade hoppats på, och med facit i hand den låt som skulle gå vidare till final – punkt.
Nu har vi med andra ord två riktigt starka låtar i final, som båda faktiskt har goda möjligheter att vinna hela festivalen.

Albin och Mattias andra chans var rättvis, finns inte så mycket att säga om det. Att Pernilla fick lämna var väl föga förvånade.
Jag hade ju fem personer som kunde slåss om de fyra högsta placeringarna. Mimi Werner drog det kortaste stråt av de fem. Jag tror hon ändå ska vara nöjd med en femteplats. Hon fick en bra promotionvecka och hade en låt som kommer funka på klubbarna under våren. En bättre start än så är svårt att få på en karriär.

Bra start på schlagersäsongen med andra ord.
Nästa vecka ses vi i Malmö, där jag ska fortsätta fira denna moderna 15-åring.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011