Det är onsdag i Melodifestival-land här i Göteborg och många av artisterna kommer med tåget ner från Stockholm för att göra sig redo för rep samt göra sig hemmastadga på hotellet.
För min del börjar Melodifestivalsveckan med att jag träffar Robin Bengtsson som kommer framföra singeln Constellation Prize under helgens deltävling.
Robin känner nog de flesta igen från 2008-års säsong av Idol , där han kom trea efter Alice Svensson och vinnaren Kevin Borg . Efter det har han bland annat synts med singlarna Sleep on it samt Fired, fast då under namnet B Robin.
Constellation Prize är skriven av Bobby Ljunggren , Henrik Wikström , Mark Hole och Martin Eriksson .
Jag träffar Robin över en räkmacka på artisthotellet i Göteborg, strax efter att han landat i värdstaden.

Följ på Apple Music

-Hela efternamnet igen? Varför ändrades namnet och nu tillbaka?

Det var när jag skulle satsa internationellt som jag körde med B Robin. Men nu när det är Melodifestivalen kände vi att de flesta här känner igenom mig från tiden i Idol, så då gick jag tillbaka till det. Sedan känns detta lite mer stilen jag körde innan och då kändes det bättre att gå tillbaka.

-Du var ju med i Idol 2008. Varför har du skyndat så långsamt?

Jag har nog försökt att skynda på det så gott det går. Jag har ju gjort jättemycket musik, men om det inte är något som spelats på radio kanske folk tror att man inte håller på med det. Men jag har faktiskt hållit på med detta nästan hela tiden. Så jag har skrivit många låtar och testat mig fram.

-Så det har inte varit en enkelbiljett uppåt bara för att du varit med i Idol?

Ibland har det mer varit tvärt om faktiskt.
Om man söker till ett skivbolag kanske de undrar varför inget hände efter Idol när man ändå fick sin chans då. Samtidigt så skulle ju ingen vet vem man är överhuvudtaget om jag inte varit mer där, så egentligen är det nog mest till det goda.

-Har du ändå kommit trea i tävlingen så har du uppenbarligen något som folk gillar.

Ja, man får ju hoppas det.

-Har du fått frågan om Melodifestivalen tidigare?

Jag spelade faktiskt in en låt med Swingfly efter att han varit med och gjorde Me & My Drum . Men det kom tyvärr inte med det året.

-Vad är ditt främsta minne från Melodifestivalen från TV-soffan?

Det är ganska många.
Jag kommer ihåg när Loreen gick ut med Euphoria i Eurovisionfinalen och det var helt tyst i hela arenan. Jag fick rysningar och kände på mig att det var låten som skulle vinna.

-Vad gör att Constellation Prize passar i Melodifestivalen?

För mig personligen fastnade den första gången jag hörde den. Därför tycker jag den passar i formatet. Den är trallvänlig och det är nästan så man kan sjunga med i sista refrängen första gången man hör den. Det är inte många låtar som gör sig bra på tre minuter, för de flesta låtar behöver mer än tre minuter för att bli bra. Men just denna passar sjukt bra i treminutersformatet.

-Du spelar munspel i låten. Är detta ett partytrick du kunnat länge?

Neee. Det är snarare något som jag fått lära mig inför det här.
Jag var ju inte med och skrev låten, så när jag skulle sjunga in den var det redan munspel på den och då kände jag att det ska jag ju göra. Munspelet är en ganska stor del av låten och då ville jag ta vara på det.

-Hur kom du i kontakt med låtskrivarna?

Det var tack vare min manager Frida som knutit ihop säcken kan man säga. De hade en låt utan artist, sedan kom Frida på att den skulle passa mig bra, och det gjorde den.

-Några andra instrument som du kan spela?

Jag började min karriär på blockflöjt. Sedna spelade jag trumpet i många år. Det var egentligen inget som jag ville göra, men när vi skulle välja instrument i fyran var jag som vanligt sen med att välja något, så då var trumpet det enda som var kvar. Jag kände väl att det blev lite töntigt att spela trumpet i sjuan eller så då jag slutade.

-Om någon kom med en trumpet till dig idag, skulle du kunna riva av något?

Ytterst tveksamt, fast lite sitter nog kvar. Det är ju bara tre knappar. Haha.

-Vad är ditt främsta vapen under lördagen?

Min sång och låten. Sedan har jag en väldigt bra känsla inför showen som rent visuellt knäns väldigt bra.

Snabba Frågor

Chips eller Yoga

Yoga

Vilken emoji använder du oftast.

Bajsemojin.

Har du eller brukar du beställa en 15-bitars sushi.

Nä, det brukar räcka med 9 faktiskt.

Bästa låten att gråta till?

Hmm. Jag har nog fan ingen gråtlåt. Jag får nog inte för mig att lyssna på musik när jag är ledsen. Då brukar jag låta det gå över, sedan drar jag på peppmusik istället.

Foto: Johan Alexed
Foto: Johan Alexed

[wpbanners id=”5″]

Robin Bengtsson
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK LOVER 2
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011