Albumtips!

Popmuzik Podcast

Ny vecka – nya albumtips! Här kommer några album att lyssna in sig på i helgen, hoppas att det finns något som du gillar.

Iggy Pop – Post Pop Depression

Iggy Pop släpper idag sitt sjuttonde album Post Pop Depression. Albumet är producerat av Josh Homme från Queens of the Stone Age och gästas av Dean Fertita (QotSA) och Matt Helders (trummis i Arctic Monkeys).

Pop och Homme började arbeta på albumet i januari förra året efter att Pop frågat Homme om han var intresserad av att skriva musik tillsammans. De har haft egna låtidéer men det var viktigt för dem att slutföra alla låtar tillsammans. Homme har också sagt att arbetet med skivan var en hjälp för honom när han återhämtade sig efter det som hände på Bataclan i november förra året. Så vad tycker ni, är sjutton album för mycket eller håller han fortfarande stilen?

Lyssna på skivan här!


Iggy Pop @
Facebook

Flora Cash – Can Summer Love Last Forever

Flora Cash har precis kommit hem till Stockholm efter att ha gjort intervjuer, radioframträdanden och spelningar i Los Angeles och New York. Idag släpper de sitt album Can Summer Love Last Forever?

Albumet är inspelad av bandet själva i deras lilla lägenhet i Stockholm. Låtarna kretsar kring den intensiva kärlekens uppgång och fall. På ett vackert och stillsamt sätt för oss duon igenom alla känslor som spelas ut under till exempel en semesterromans som är dömd att ta slut från start.

Missa inte denna!


flora cash @
Facebook

Matt Corby – Telluric

På måndag gästar Matt Corby Pustervik här i Göteborg och biljetterna är så klart redan slut. Har du inte fått biljett så får du trösta dig med att lyssna på hans nyss släppta debutalbum Telluric. När sydneysonen besökte Sverige 2013 sålde han slut sina spelningar trots att han ännu inte släppt något album. Det är ett fantastiskt fint album som jag inte tycker att du ska missa.

Lyssna här!


Matt Corby @
Facebook

Simon M Harris – Du Har Mig Där Jag Vill Ha Dig

Simon M Harris är en 26 årig musiker från Göteborg och här kan du lyssna på hans nya album Du Har Mig Där Jag Vill Ha Dig. Simon började spela gitarr när han var nio år gammal och har sedan dess sysslat med musik. Han säger sig vara inspirerad av bland annat Jeff Buckley och Coldplay och gör alternativ pop/rock. Albumet är inspelat och producerat i hans lägenhet på hans laptop.

Han säger själv om albumet:

Det senaste albumet har jag spelat in och producerat i ungefär ett år, och haft låtarna färdigskrivna i ett par år. Texterna är personliga, och inspirerade av alla delar av livet; ibland fiktiva men ändå alltid baserade på upplevelser. Texter om allt från dödsångest till den enorma tryggheten i att dela sitt liv med någon.

Lyssna här!

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Susanna heter jag och är skribent på Popmuzik. Jag älskar att snöa in på en bra låt. Oftast lyssnar jag på indiepop/rock men en bra låt är en bra låt oavsett genre. Artister som spelas flitigt i mina lurar är exempelvis Hurula, Kitok, Rhodes, Arctic Monkeys och Brian Fallon.

Svensk Pop Apple Music

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011